2024. szeptember 3., kedd

Körforgás Write Tag - AUGUSZTUS

Üdv, mindenkinek!
Meghoztam az "ehavi" Writer Tag bejegyzést :)  Most az augusztusi hónap kihívásának kérdéseit és válaszait olvashatjátok majd  :)









Augusztus: Idő


SZABÁLYOK:
  • Bármikor csatlakozhatsz – a korábbi hónapok kitöltése nem kötelező, de persze szabad.
  • Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
  • A linktree segítségével jelöld a játék ÖTLETGAZDÁJÁT!
  • Ha másnál láttad a taget, linkkel jelezd, hogy TŐLE hoztad!
  • A játék platformfüggetlen – bárhol találkoztál vele, átviheted magadhoz, akkor is, ha más platformon vagy aktív.
  • Jelölni szabad, de nem kötelező – beszállhatsz akkor is, ha senki nem hívott ki, és neked sem kell másokat jelölnöd. De ha szeretél meghívni embereket, megteheted, csak értesítsd őket.
  • A bannert vinni szabad, de nem kötelező.
  • Válaszolj a kérdésekre! (Ha van +1-es, azt se felejtsd ki!)
  • Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! (nem kötelező)
  • Ha van kedved, kommenteld akár az ötletgazdához, akár ahhoz, akinél láttad a taget, hogy kitöltötted, hátha bekukkantanak hozzád! ;)  




KÉRDÉSEK:

  1. Tervezés, írás, javítás: számodra melyik rész a legidőigényesebb?
  2. Mennyi időt ölelnek fel a történeteid?
  3. Ha egy általad választott korban lehetnél író, melyiket választanád és miért?
  4. Mivel szoktad elszúrni az írásra szánható idődet? (Természetesen respect mindenkinek, aki nem tesz ilyet. :D)
  5. Hogyan hat az idő múlása a karaktereidre? (Akár a sztorid idején túl is gondolkozhatsz. Fejlődnek, megkeserednek, stb.?)

+1 Bármit kérdezhetsz, ami a hónaphoz vagy az ahhoz választott témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)




VÁLASZOK:


1. Tervezés, írás, javítás: számodra melyik rész a legidőigényesebb?

Ha jól átgondolom, akkor a tervezés az, ami szerintem a legidőigényesebb. Ha részletesen kitaláltam, amit meg akarok írni, onnantól kezdve a megvalósítás és javítás már gyorsan megy. 




2. Mennyi időt ölelnek fel a történeteid?

Most ismét csak a Cullen's Anatomy-ról nyilatkoznék. A történet 2012-ben kezdődik, és jelenleg 2021-et írunk benne, azaz már közel 9 év történéseit sűrítettem bele ebbe a meglévő 705 A4-es oldalba (leírni is szürreális, sosem hittem volna, hogy valaha is ennyi lesz). A vége pedig még mindig messze van, így ez az időintervallum és oldalszám csak szaporodni fog még :D




3. Ha egy általad választott korban lehetnél író, melyiket választanád és miért?

A pár évvel ezelőtti időszakban. Sajnos úgy érzem, egyre inkább rossz irányba haladunk, ami a kreativitás és az alkotás szabadságát illeti, de még így sem adtam fel az írással kapcsolatos álmaimat, és remélem, hogy egy nap majd elérem, amiről 11 éves korom óta valójában álmodok.




4. Mivel szoktad elszúrni az írásra szánható idődet? (Természetesen respect mindenkinek, aki nem tesz ilyet. :D)

Igyekszem nem elszúrni az időt, de amikor mégis sikerül, általában jövőbeli, messze lévő jelenetekről álmodozással sikerül xD Az elmúlt pár napban is ez volt, de igyekszem visszatalálni a jelenbe, és nem előre szaladni gondolatban :D 




5. Hogyan hat az idő múlása a karaktereidre? (Akár a sztorid idején túl is gondolkozhatsz. Fejlődnek, megkeserednek, stb.?)

Talán az lesz a legjobb, ha kicsit lebontom erre a kérdésre a válaszomat karakterenként.

Carlisle: ő már egy eleve érettebb karakterként indul a történet elején, amit azonban megtanul az évek folyamán, hogy hogyan legyen szabadabb. Az Esme-vel és a gyerekeivel való kapcsolata kiléptette őt a "komfortzónájából" egy olyan módon, hogy közben mégis komfortos volt számára, mintha "visszafiatalodott" volna, mintha egy olyan énje jött volna a felszínre, amiről nem is tudta biztosan, hogy létezik. Felszabadultabb lett általuk. 

Esme: a kissé önbizalomhiányos, naiv fiatal rezidens lány az évekkel egy magabiztos, érett nő, szakorvos és anya lett. Ugyanakkor a pörgősségéből egyáltalán nem veszített az évekkel. Carlisle mellett azzá vált, aki mindig is volt, mielőtt az iskolai bántalmazások gyerekkorában csendesebbé és visszahúzódóbbá tették volna: mosolygós, kissé hiperaktív, pörgős, napsugár személyiség.

Jasper: Egy pozitív gondolkodású 5 éves kifiúból a traumák hatására egy csendesebb, komolyabb, negatívabb életszemléletű fiatal tinédzserré cseperedik. Érettebb a koránál, az élet túl korán bánt vele túl keményen. Carlisle és Esme mellett viszont ismét megtanul kicsit "gyereknek" lenni. Mellettük leegedheti a pajzsot, amit maga köré vont.

Lilly: Olyan, mint az anyukája. Egy igazi mosolygós, pörgős, kissé hiperaktív, bátor, kreatív, napsugár személyiség, és bár az események többször megpróbálták megtörni őt, de mindig visszatalált ehhez az énjéhez, mégha picit komolyabbá is válik, ahogy felnő. Egy jó szívű, nyitott, mosolygós, okos és bátor fiatal hölgyé cseperedik majd, aki nem fél kiállni magáért és azokért akit szeret. 

Will: Will egy visszafogott, szégyellős, introvertált, rendkívül intelligens kisfiú, aki nem barátkozik könnyen a kortársaival, és ezek a jegyek alapvetően végig kísérik az ő felnövését. A beilleszkedési nehézség, a magas IQ okozta frusztráltság és az, hogy disszonancia van aközött, amire tudja hogy képes, és amit akar az élettől, tinédzser korában egy szarkasztikus, kissé csipkelődő lázadásban jön majd ki nála, amivel nem kicsit idegesíti majd testvéreit. 



+1: Ha a karaktered visszautazhatna az időben, hogy a történet valamelyik pontján az eseményeket megváltoztassa, hova utazna és miért? (Abeth-től a kérdés :D )

Ez egy nehéz kérdés. Csak kicsit 'spolier'-ezve tudom megválaszolni.

Lesz egy nagyobb veszekedésük nem sokkal a most történtek után (ennél jobban nem fejteném ki), ahol Carlisle és Esme is mondanak olyat majd a másiknak, amit szinte azonnal visszaszívnának majd, de már nem lehet. Alapjában rengeti meg majd ez a kapcsolatukat és a későbbiekre is erősen kihat majd.  Lenne még pár apró dolog a közeljövő (vagy inkább régmúlt?) történéseiből, de mivel az mind nagyobb spoiler lenne, bővebben nem fejteném most ki. 

Carlisle pedig ezen kívül visszamenne a nővére halálának napjára, hogy megmenthesse Lilly-t. 





Az én +1 kérdésem: Az idő relatív. Mi volt az az esemény a karaktereid életében, amikor úgy érezték egy pillanatra megállt körülöttük az idő? (lehet jó vagy rossz élmény is)




Az én kihívottjaim:
és bárki más, aki ezt olvassa :) 



2 megjegyzés:

  1. Ide is megérkeztem, elvittem a +1 kérdést.

    Mindig szeretek olvasni mások alkotói folyamatairól, milyen nehézségekbe ütköznek, vagy éppen mi megy nekik könnyen.

    Nagyon durva, hogy 705 oldalnál jársz, szerintem, ha összesíteném az eddig írt dolgaimat, akkor sem járnék ennyinél XD az is nagy szám, hogy már 9 évet foglal magába eddig a Cullen's anatomy. Tényleg olyan kicsit mint a Grey's, hogy örökké is tudna tartani :D

    Megint volt pár hasonló válaszunk. Várom, hogy visszatalálj az íráshoz, lassan eljutok én is az ezen a blogon lévő fejezetekhez, aztán egyszer csak utolérlek :D

    Jó volt olvasni ezt a kitöltést, és vigyázz magadra! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Abeth!
      Én is alig hiszem el ezt az oldalszámot :D Igen, ahogy Grey's, ez is tarthatna örökké xD De szerencsére én látom magam előtt, mi lesz a befejezése a sztorinak, noha még messze van :D
      Már nagyon várom, hogy utolérj, kíváncsi leszek a véleményedre :DDD

      Megyek majd olvasni a te Tag-edet is hamarosan!
      Igyekszem vigyázni magamra ^^

      Carly

      Törlés