2024. március 31., vasárnap

Cullen's Anatomy LIX. Fejezet

Üdv, mindenkinek!
Ma ismét egy új részt hoztam nektek. Ebben az átvezető fejezetben picit jobban bepillanthatunk majd a Cullen gyerekek fejébe. Boldog, meghitt, és humoros pillanatok dominálják majd a fejezetet, de olvashattok majd ártatlan gyerekszerelemről és komolyabb témák is terítéken lesznek majd. 
Remélem, mindenkinek tetszeni fog! Jó olvasást!
Kellemes húsvéti ünnepeket!

Puszi!
Carly






" WE WERE JUST KIDS WHEN WE FELL IN LOVE"





[szeptember 22.]
 
 

 
 
(Esme szemszöge)
 
 
 
 
-Ó, megjött Jake! Megjött Jake!-ugrott le a konyhasziget melletti egyik bárszékről izgatottsággal hangjában Lilly, ahogy meghallotta otthonunk csengőjének hangját.
-Lilly, drágám, csak óvatosan a lépcsőn!-szóltam utána, amint sietős léptekkel megindult annak irányába, ám mintha meg sem hallotta volna, úgy száguldott le rajta, minek láttán Carlisle és én is egyszerre felsóhajtottunk. Reménytelen.-Komolyan, ez a gyerek egyszer a sírba visz-nevettem, amint letéve a kezemben lévő poharakat az asztalra kislányom után indultam.-Megnézem, valóban Jake-ék jöttek-e, vagy pedig Alice-ék…
-Rendben, szívem-mosolyogta, amint kezébe véve az apró süteményekkel teli tálcát megindult velük az asztal felé.-Addig befejezem itt a dolgokat.
-Anyu, itt vannak! Itt vannak! Gyere már!-hangzott fel ekkor lentről ismét Lilly izgatott kis hangja, amire mindkettőnk arcára egy újabb apró nevetés kísérte mosoly húzódott.
-A lányunk türelmetlen-jegyezte meg Carlisle tovább nevetve.
-Csak egy kicsikét-nevettem fel újra én is-Megyek, beengedem őket-pillantottam vissza még mosolyogva, mielőtt sietős léptekkel követtem volna kislányomat le a földszintre.
-Szia, Jake! Szia, Jake!-integetett neki Lilly ugrálva a bejárati ajtó üveg betétjén át.
-Szia, Lilly! Szia, Lilly!-hangzott fel Jake ajtón át kissé tompított hangja is a túloldalról, amint én leemeltem kulcsomat a bejárati ajtó mellett lévő akasztóról.-Szia, Lilly! Szia, Lilly!
-Sziasztok!-mosolyogtam, ahogy kinyitottam az ajtót, mire Lilly szabályosan kivetődve rajta ugrott Jake nyakába, ezzel mindannyiunkból egy apró nevetést váltva ki.
-Annyira hiányoztál-mosolyogta Jake szorosan magához ölelve kislányomat.
-Te is nekem-válaszolta Lilly ő is szorosan megölelve Jake-et.
-Szia, Esme!-köszönt nekem Elinor karján másik fiukkal.-Köszönj szépen, Seth! Hogy köszönünk?
-Szia!-integetett nekem Seth egy széles kis mosollyal arcocskáján, mire a szívem azonnal csordultig telt melegséggel.
-Hát szia, te nagyfiú!-intettem neki én is mosolyogva.-Milyen nagyra nőttél, el sem hiszem.
-Hát igen, másfél éves már a fiatalember-pillantott mosolyogva kisfiára, majd ismét rám Elinor.
-Csókolom, Lilly anyukája, Esme!-integetett nekem köszönésként Jake szintén mosolyogva.
-Szia, Jake! Jó téged újra látni-üdvözöltem viszont egy apró mosollyal arcomon.-Jaj, gyertek be! Ne ácsorogjatok odakinn-invitáltam ekkor beljebb őket, amint ráeszméltem, hogy még mindig az ajtóban állunk.
-Még meg sem köszöntük a meghívást-fordult hozzám közben Timothy egy udvarias mosollyal az arcán.
-Ugyan, nincs is mit megköszönni-pillantottam rá aprót legyintve, becsukva mögöttük az ajtót.-Inkább mi köszönjük, hogy eljöttetek!
-Anyu, felmehetünk a szobámba játszani Jake-kel?-emelte ekkor rám lelkesen csillogó kis szemeit kislányom.-Megépítjük az erődöt, amit mondtam.
-Persze, menjetek nyugodtan!-simítottam meg mosolyogva buksiját, mire ők egy szempillantás alatt megiramodtak a lépcső irányába, kettesével szedve annak fokait, ahogy felrohantak rajta.-Csak óvatosan! Semmi kiabálás, mert Will alszik! Ha bármire szükségetek van, akkor pedig nyugodtan szóljatok!-szóltam még utánuk, miközben ők a lépcső tetejét elérve pillanatok alatt el is tűntek a szemünk elől annak tetején.
-Okéééé!-válaszolta Lilly, ez az egyetlen elnyújtott „oké” pedig minden másodperccel egyre inkább elhalkult, ahogy ők tovább távolodva tőlünk Lilly szobája felé rohantak.
-Csókolom, Lilly apukája, Carlisle!-hangzott fel  ekkor Jake szintén egyre távolodó hangja is az emeletről.
-Szia, Jake!-köszönt neki odafent Carlisle kissé meglepetten egy apró nevetéssel hangjában, mire nem bírtam megálli, hogy én is ismét halkan nevetni kezdjek.
-Gyertek, menjünk fel mi is!-biccentettem az emelet irányába Canterbury-ékre pillantva még mindig egy halk nevetéssel mosolyomban.
-Jut eszembe, még nem is gratuláltunk a legújabb családtaghoz-pillantott rám Elinor, ahogy elindultunk felfelé a lépcsőn.-Hogy vagytok?
-Köszönjük, szerencsére minden a lehető legnagyobb rendben van-mosolyodtam el ismét válaszolva kérdésére.-Will nagyon jó baba. Igazán szerencsések vagyunk, mert még ugyan át nem alussza az éjszakákat, de egynél többször nem nagyon kell felkelni hozzá, úgyhogy…viszonylag kipihentek vagyunk.
-Hát akkor ő egy nagyon rendes kisfiú-mosolyodott el Elinor is, miközben lassan felétünk a nappaliba.-Mi Jake-kel és Seth-tel is elég sokat kínlódtunk, mire eljutottunk oda, hogy ne kelljen négyszer-ötször felkelni éjszaka hozzájuk, Seth pedig különösen problémás volt, mikor elkezdtek nőni a fogai.
-Üdv Elinor! Timothy! Régen találkoztunk már! -lépett hozzájuk üdvözlésként Carlisle egy invitáló mosollyal arcán.- Köszönjük, hogy elfogadtátok a meghívásunkat!
-Részünkről az öröm, Carlisle!-rázott vele kezet Timothy viszonozva üdvözlését.
-Gyertek, üljetek le!-pillantott rájuk ismét a nappaliban lévő kanapénk felé mutatva.-Kértek valamit inni?-fordult hozzájuk, ahogy helyet foglaltak.-Van mentes víz, házi limonádé, almalé…
-Én egy kis limonádét kérek, köszönöm!-válaszolta Elinor rá, majd kisfiára pillantva.-Jó lesz neked is a limonádé, Seth?-kérdezte az ölében mosolyogva nézelődő Seth-et.-Kérsz limonádét?
-Igen-mosolyogta Seth egy lelkes kis mosollyal arcán.-Limonádé.
-Nekem jó lesz sima csapvíz-válaszolt szerelmem kérdésére Timothy is.
-Akkor mindjárt hozom is az italokat-indultam el ekkor konyhánk irányába.-Egyébként Elinor-pillantottam rá vissza ekkor-, mi Lilly-vel kínlódtunk ilyen sokat az elején. Rengeteget sírt. Az első két hétben nem is egy olyan éjszakánk volt, hogy egész éjjel virrasztottam mellette, és jó, ha egy órát tudtam aludni.
-Akkor tudjátok, milyen érzés-nevette egy pillanatra rám, majd a kanapé másik végében ücsörgő Carlisle-ra pillantva.
-Bevallom, én akkor kevésbé voltam elszenvedője ennek az időszaknak, mint Esme-vette át a szót szerelmem rám emelve szemeit, miközben én egyik kezemben egy pohár csapvízzel, másikban egy kancsó limonádéval visszasétáltam hozzájuk a nappaliba.-Nem tudom, meséltük-e, hogy aznap, amikor Lilly megszületett, autóbalesetünk volt…
-Nem, nem mondtátok-pillantott ránk döbbenettel a szemeiben Elinor.-Jézusom, mi történt?
-Álltunk az autóval a Space Needle-nél lévő kereszteződésben a piros lámpánál, és szemből belénk száguldott egy másik autó. Az sofőr epilepsziás rohamot kapott-állt neki mesélni szerelmem.- Én szilánkosra törtem a bal lábszáramat, és sorozat bordatörésem is volt, az egyik borda pedig átszúrta a tüdőmet, amitől az összeesett-sóhajtott aprót, és az én torkom is ez pillanatra összeszorult az emlékekre, amint kitöltöttem Elinornak és kisfiának is a friss, citromos limonádét.-Egy hetet töltöttem intenzív osztályon, utána még egy hetet a traumatológián, mire elég stabilnak látták az állapotomat, hogy egyáltalán hazaengedjenek.
-Én jóval szerencsésebb voltam-vettem át a szót, amint Timothy kezébe adtam az egy pohár csapvizet.-Ugyan összezúztam magam, de nem tört el semmim, csak egy nagyobb repesztett seb volt a homlokomon, amit össze kellett varrni. Meg persze ott volt a hatalmas ijedtség, hiszen a balesetkor Lilly még a hasamban volt-sóhajtottam fel én is, amint eszembe jutott a rettegés, ami akkor átjárta a testemet. Életemben nem féltem még annyira, mint akkor.-De…valami csoda folytán egy karcolás sem esett rajta.
-Esme gyakorlatilag egyedülálló anya volt a lányunk életének első két hónapjában-folytatta szerelmem ujjait gyengéden hátamra simítva, mire az én arcomra ismét egy apró mosoly húzódott érintése hatására.-Különösen az első két hétben, amikor még fizikailag sem tudtam jelen lenni. Utána amiben csak tudtam, próbáltam segíteni, de…inkább voltam plusz teher, mint valódi segítség.
-Soha nem voltál teher, egy pillanatig sem-fordultam hozzá komolysággal pillantásomban, mielőtt tekintetemet ismét visszairányítottam volna Jake szüleire.-Jó lesz ilyen kis füles pohárban a limonádé Seth-nek?-pillantottam érdeklődve Elinorra a másik kezemben lévő műanyag kis gyerek pohár felé biccentve, amint odanyújtottam neki a saját limonádéját.-Lilly-é volt még akkor, amikor pici volt. Ő nagyon szeretett inni belőle, de már kinőtte. Természetesen tiszta, el van mosva.
-Tökéletes, Esme, köszönjük!-mosolygott rám hálásan, amint az övé után a Seth-nek szánt poharat is elvette kezemből.-Istenem, borzasztó, ami veletek történt-pillantott rám ismét, miközben óvatosan kisfia kezébe adta a poharat annak füleinél fogva.-De örülök, hogy most már jól vagytok.
-Nehéz időszak volt, de túl vagyunk rajta-húzódott arcomra ismét mosoly, amint helyet foglaltam szerelmem mellett a kanapén.-És most azért jelentősen könnyebb dolgunk van-kuncogtam Carlisle-ra pillantva, mire ő egy apró nevetés kíséretében kezdett  helyeslő bólogatásra szavaim hallatán.-Will tényleg fantasztikus baba.
-Esme! Tudnál segíteni?-hallottam meg ekkor Jasper hangját az emelet felől, amire pár pillanattal később sietős léptekkel száguldott le hozzánk a lépcsőn, mielőtt egy pillanatra megtorpant volna, ahogy meglátta vendégeinket.-Üdv!-intett kissé megilletődötten Canterbury-éknek.-Bocsánat, nem akartam zavarni…
-Nem zavarsz, drágám-pillantottam rá nyugtatással hangomban.-Timothy, Elinor-fordultam ekkor Jake szüleihez-, ő itt Jasper, a nevelt fiunk.
-Szia, Jasper!-köszöntek neki szinte egyszerre mosolyogva, amire Jasper ismét egy kissé bátortalan integetéssel válaszolt.-Hallottunk már rólad, de még nem találkoztunk-folytatta Elinor egy apró üdvözlő mosollyal arcán.
-Miben kell a segítség, szívem?-emeltem rá kérdőn ismét tekintetemet.
-Öhmmm, csak…tudnál jönni?-sütötte le szemeit zavarában, amiből azonnal tudtam, hogy csak velem szeretne kettesben beszélni.
-Hogyne, azonnal-álltam fel a kanapéról, majd sietve elindultam Jasper után az emeletre vezető lépcső irányába.-Mindjárt jövök-pillantottam még vissza Carlisle-ra és Canterbury-ékre, mielőtt nevelt fiunkat követve én is pillanatok alatt eltűntem volna a lépcsősor tetején.
 
 
 
 
(Lilly szemszöge)
 
 
 
 
-Ó, mi lenne, ha könyveket tennénk a székekre, és azok ott tartják majd a takarót?-néztem rá Jake-re ötletelve.-Az elég nehéz, nem?
-De-bólintott Jake, miközben felugrott mellőlem a földről.-Melyik könyveket tegyük oda?-nézett a könyvespolcom irányába.-Ezek nem tűnnek túl nehéznek.
-Ú, anyunak és apunak van néhány nehéz könyve-jutott eszembe egy kis gondolkodás után.-Láttam anyu szekrényén a szobájukban párat. Szerintem elhozhatjuk őket-álltam fel én is, majd megindultam szobám ajtaja felé. Jake is követett.
-Apuuuu! Elvihetjük a könyveket anyu szekrényéről?-kérdeztem tőle leszaladva a lépcsőn.-Az erődhöz kell, hogy ne csússzon le a székről a takaró.
-Csak nyugodtan, Liliomszál!-válaszolt mosolyogva.-Segítsek felvinni őket?
-Neeeeem, elbírom-mosolyogtam apura, ahogy tovább futottam anyu és apu szobája felé. Mikor benyitottam az ajtón, tényleg ott voltak a könyvek, ahol emlékeztem.-Itt vannak, Jake!
-Azta, mekkora könyvek!-ámult el Jake, miközben levettünk egyet-egyet a szekrényről anyu könyveiből.-Mi van ezekben?
-Anyu ezekből tanulja, hogyan kell meggyógyítani a beteg gyerekeket-válaszoltam.
-Ú, majd fel kell rakjuk valahogy a fényeket is az erődbe-pillantott rám újra Jake.-Kéne valami ragasztószalag szerű is, nem?
-De, igazad van-bólintottam, miközben letettem a földre a nálam lévő hatalmas könyvet.-Biztos van valahol itt. Apu az éjjeli szekrényéből veszi elő a ragtapaszt is, ha lehorzsolom a térdemet-indultam el apu szekrényéhez.-Lehet van ragasztószalagja is-nyitottam ki a fiókot, majd nekiálltam keresgélni benne. A ragtapasz az megvolt. Volt még itt zsepi, toll, zseblámpa, apu kedvenc könyve, és…több fura kis arany színű zacskó, amiben valami karika volt.-Hé, szerinted ez mi?-vettem ki egyet a szekrényből Jake felé mutatva azt.
-Nem tudom-nézte Jake is elgondolkodva.-Bontsd ki!
-Ez olyan…mint valami lufi-folytattam, miután kibontva a zacskót egy vékony lufiszerű valamit találtam benne. Fura egy lufi ez, mintha fel lenne tekerve arra a nagy kariára. Letekerem.
-Ez tényleg lufi-állapította meg Jake. Én is láttam, hogy ennek tényleg egyre inkább lufi alakja van, ahogy tovább görgettem azt a karikát a végén. Egy idő után nem lehetett már tovább tekerni, és én egyre biztosabb voltam benne, hogy ez valami nagyon különleges lufi. Nem láttam még olyat, amin ilyen fura csúszós anyag lenne, de vicces érzés volt. Apu és anyu miért nem mondták, hogy vannak ilyen vicces lufik is?-Szerinted elvihetünk belőle?-pillantott rám újra kíváncsian.-Ez olyan hosszú lufi-nézegette tovább.-Ha felfújjuk, tudnánk vele kardozni is.
-Ú, az király lenne!-válaszoltam kivéve még egyet a kis arany zacskókból.-Szerintem biztos elvihetünk kettőt. És így lesz erődünk és most már kardunk is-mosolyogtam, miközben becsuktam apu szekrényének fiókját.- Jojonak és Ruby-nak  lesz mivel megvédeni az erődöt  a szigetet megszálló kalózoktól.
-Igeeen-mosolyodott el Jake is.-Ez így nagyon szuper lesz-pillantott rám izgatottan.
-De ragasztószalag az nincs-szólaltam meg újra tovább gondolkodva azon, hogyan tegyük fel a fényeket az erődünkben.-Ó, viszont van néhány hajcsatom, azokkal oda tudjuk majd csatolnia fényeket!
-Király!-pillantott rám ismét lelkesen Jake, miközben kezünkben anyu könyveivel és a lufikkal gyorsan elindultunk vissza a szobám felé. Alig vártam, hogy kész legyen az erőd.
 
 
 
 
(Esme szemszöge)
 
 
 
 
-Szerinted így jó leszek?-pillantott rám izgatottság és idegesség feszült keverékével hangjában Jasper megállva szobája közepén.-Vagy öltözzek át?
-Elegáns vagy, szívem, ez sose baj-mosolyogtam végig pillantva rajta, miközben ő tovább igazgatta a rajta lévő világoskék inget.
-Csak nem akarom, hogy…sok legyen-vette vissza a szót még mindig aggodalommal hangjában.-Tegnap…elmondtam Alice-nek hogy tetszik-folytatta pár pillanatnyi csendet követően.-És most…nem tudom…ez most akkor randi?-emelte rám szemeit ismét kissé tanácstalanul.-Nem tudom, mert, amikor elhívtam, én még nem mondtam el neki, és…
-Szeretnéd, hogy az legyen?-vontam fel szemöldökeimet sokat sejtő pillantást vetve rá, amire ő pár pillanatnyi gondolkodást követően egy apró bólintással válaszolt.
-Én nagyon-vette vissza a szót még mindig kicsit idegesen.-De nem tudom, ő is randinak gondolja-e a mait…
-A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat-guggoltam elé bátorítóan megsimítva vállait, mielőtt nekiállta volna az ingének alján félregombolt gombokat a megfelelő helyükre gombolni.-Életem első randiján én is filmet néztem a fiúval, akinek tetszettem-álltam neki mesélni így próbálva meg oldani a benne lévő feszültséget.-Jó lesz. Csináljak sajtos melegszendvicset nektek a filmhez?-emeltem rá szemeimet ismét, ahogy felemelkedtem mellőle.-Szereti Alice a sajtos melegszendvicset?
-Igen, szereti-pillantott rám továbbra is kisebb aggodalommal szemeiben.-De nem kell miattam ezzel fáradj, Esme…
-Ez nem fáradtság nekem, szívem!-mosolyogtam rá nyugtatással a hangomban, amint ujjaimat újra vállaira simítottam.-Hipp-hopp kész lesz. Csinálok hozzá nektek paradicsomos mártogatóst is, úgy az igazi. Nem igaz?
-De, igaz-mosolyodott el végre ő is.
-Bármi is lesz-álltam neki ismét-, legyél úriember! Mutatkozz be a szüleinek, vezesd körbe, kérdezd meg, kér-e valamit inni vagy enni! Nem lesz baj.
-Aaaahhh, de nagyon izgulok-folytatta újból egy kissé feszültebb hangnemre váltva.-Mi lesz, ha elfelejtem a nevemet? Vagy…mi lesz ha az ő nevét felejtem el?-pillantott rám egyre növekvő kétségbeeséssel szavaiban, miközben idegesen fel-alá kezdett járkálni szobájában.-És ha meggondolta magát és még sem kedvel?
-Nem lesz semmi baj, Jasper-mosolyogtam nyugtatással hangomban, amint kezeimet finoman vállára helyezve megállítottam őt.-Gondolj úgy a dologra, hogy igazából semmi nem lett más, csak tisztáztátok az érzéseiteket-folytattam.-Te ugyan az a fiú vagy, ő pedig ugyan az a lány, mint tegnap előtt. Nem változott lényegében semmi.
-Igaz-sóhajtott aprót maga elé pillantva. Láttam rajta, hogy a gondolatok még mindig zakatolnak a fejében.
-Jó lesz-dörzsölgettem meg vállait ismét biztatás és nyugtatás kettősével hangomban.-Ha bármi kell majd, csak szóljatok.
-Oké-biccentett egy apró mosollyal az arcán. Ebben a pillanatban otthonunk csengőjének hangja szakított ki minket a pillanatból, mire Jasper arcán újból átfutott az idegesség és izgatottság boldogsággal vegyített különös egyvelege.-Itt vannak! Megjöttek!-szólalt meg ismét izgatottan még egyszer végig pillantva ruházatán és szobáján, hogy biztos minden rendben van-e.-Megyek, kinyitom én!
-Ügyesen!-pillantottam mosolyogva utána, ahogy ő sietősen futásnak indult a lépcső felé, mielőtt én is elindultam volna utána, hogy üdvözölhessem Brandonékat.
 
 
 
 
(Carlisle szemszöge)
 
 
 
 
-Majd én!-szaladt el mellettem a lépcsőn Jasper, amint épp a földszint felé tartottam, hogy kinyissam az ajtót vedégeinknek. Ahogy ő leérve megállt az ajtó előtt, pár pillanatig még hezitál, mielőtt egy kicsit nagyobb levegőt véve végül a kilincsért nyúlt volna, én pedig nem tudtam egy pillanatra nem elmosolyodni ennek a kis bizonytalan izgatottságnak a láttán. Amikor az első randink előtt Esme-re vártam az aulában, én is hasonlóan festhettem.-Szia, Alice!-köszönt neki egy apró pírral az arcán újabb mosolyt váltva ki ezzel belőlem.
-Szia, Jazz!-intett neki mosolyogva Alice is.
-Üdv, Mr. és Mrs. Brandon!-emelte pillantását kihúzva magát Jasper Alice szüleire.-Tudom, hogy régen már találkoztunk, de az nagyon régen volt, és én be se mutatkoztam akkor rendesen-folytatta komolyan egy pillanatnyi meglepettséget váltva ki ezzel Alice szüleiből.-Jasper Cullen vagyok.
-Szia, Jasper!-köszönt vissza neki Anna mosolyogva.-Én Anna vagyok, Alice anyukája, ő pedig Alice apukája, John-pillantott férjére majd ismét Jasperre.-Valóban nagyon régen találkoztunk már, és ahogy látom, azóta kész fiatalember lettél.
-Üdv, Anna! John!-léptem hozzájuk én is egy kézfogásra.-Hogy vannak?
-Jól, köszönjük!-válaszolta John viszonozva kézfogásomat.-Bár szerintem ezt nekünk kéne most megkérdeznünk-tette hozzá, amire az én arcomra azonnal egy önkéntelen, apró, büszke mosoly húzódott.
-Alice-től hallottuk, hogy megszületett a legújabb családtag-pillantott rám mosolygással a hangjában Anna is.-Kisfiú lett végül? Jók voltak a megérzéseik?
-Igen, kisfiú-válaszoltam, szavaimat pedig ismét átjárta az a mérhetetlen öröm és büszkeség, amely minden alkalommal elárasztotta a testemet, ha csak rá gondoltam.-William Henry Cullen lett a neve, és már 3 hete boldogítja a mindennapjainkat.
-Szívből gratulálunk!-mosolyodott el újra Anna, miután becsukva utánuk bejárati ajtónkat mindannyian elindultunk felfelé a lépcsőn.-Akkor még nagyon friss a dolog. Minden rendben volt?
-Igen, szerencsére minden simán ment, nem volt semmilyen komplikáció-pillantottam rá ismét, miközben lassan az emeletre értünk.
-Mi akkor…felmegyünk a szobámba-pillantott ránk Jasper engedélykéréssel hangjában, ahogy a nappaliba értünk.
-Persze, menjetek csak-válaszoltam egy apró mosollyal az arcomon.
-Lesz majd sajnos melegszendvics, ha éhes vagy-fordult ekkor vissza Alice-hez.-Inni kérsz valamit? Tudok adni sima csapvizet, vagy van limonádé vagy almalé…
-Az almalé szuper lesz-pillantott rá Alice szintén mosolyogva, mire Jasper rögtön meg is iramodott a konyha irányába, Alice pedig követte őt.-Csókolom, Esme néni!-köszönt oda Alice, ahogy átsétáltak a nappalin.-Hogy tetszik lenni?
-Szia, Alice, drágám!-köszönt vissza Esme felállva Canterbury-ék mellől a kanapéról.-Köszönöm kérdésed, nagyon jól!
-Jasper mondta, hogy megszületett a kisbabád-pillantott rá lelkesedéssel mosolyában.
-Igen, meg-válaszolta egy széles mosollyal az arcán.-Már 3 hete.
-Meg szabad majd nézni?-emelte rá szemeit ismét kíváncsisággal mosolyában, amire Esme és az én arcomra is egy-egy apró mosoly húzódott.
-Most még alszik, úgyhogy egyelőre ne zavarjuk-válaszolta szerelmem.-De megígérem, hogy megnézheted majd, ha felébred, jó?
-Ó, de jó-mosolyodott el újra néhány apró lelkes szökkenés kíséretében.-Már alig várom! Biztos nagyon cuki.
-Valóban az-biccentett egyetértéssel mosolyában Esme.
-Itt a te almaleved-lépett ekkor vissza Alice-hez Jasper egy kitöltött pohár almalével a kezében.-Hozom mindjárt az enyémet is, és akkor mehetünk filmezni.
-Jó szórakozást!-szólt utánunk még Esme, miután Jasper is kezébe vette a poharát.-Ha éhesek vagytok, csak szóljatok, és csinálom a melegszendvicset!
-Köszi, Esme!-pillantott vissza egy hálás mosollyal az arcán Jasper, ahogy kezükben üdítőjükkel elindultak felfelé a lépcsőn.
-Köszönjük!-ismételte Alice is, amire pár pillanattal később mindketten el is tűntek az emeletre vezető lépcső tetején.
-Gyertek, üljetek le!-invitáltam beljebb őket nappalinkba kanapénk irányába mutatva.-Közben bemutatnám nektek Timothy-t, Elinort és Seth-et-pillantottam Jake szüleire és kistesójára, majd vissza.-Ők Lilly legjobb barátjának, Jake-nek a családja.
-Üdv, Timothy Canterbury-lépett hozzájuk egy kézfogásra.-Ő pedig a feleségem Elinor.
-Elinor Canterbury!-mutatkozott be ő is.
-Én John vagyok, John Brandon-viszonozta a kézfogást üdvözlésként Alice édesapja.
-Anna Brandon-mosolyogta.-És te vagy Seth?-pillantott ekkor az Elinor karjából nézelődő kisfiúra, amire Seth egy széles mosollyal az arcocskáján kezdett igenlő bólogatásba.
-Köszönj szépen, Seth!-simította meg bátorítóan buksiját Elinor.
-Szia!-integetett Annának lelkesen Seth.
-Kértek valamit inni?-pillantott ekkor kérdőn Barndonékra Esme.-Tudok adni ásványvizet, van limonádé, almalé…
-Egyelőre semmit, köszönöm!-válaszolta Anna.-Te John?
-Nekem almalé tökéletes lesz-pillantott Esme-re, amint ismét mindannyian helyet foglaltak a kanapénkon.-Köszönöm!
-Te csak ülj le, szívem, majd én hozom!-léptem szerelmemhez egy apró puszit hullajtva homlokára.
-Még nem is gratuláltunk neked, Esme!-pillantott rá Anna egy újabb széles mosollyal arcán.-Mesélj! Hogy vagy? Hogy bírod?
-Köszönöm, elég jól!-válaszolta Es.-Szerencsére nem volt semmi komplikáció, és elég hamar fel is épültem a szülés után, Will pedig fantasztikus baba-folytatta mosolyogva.-Megkönnyíti a dolgunkat.
-Parancsolj, John!-nyújtottam oda neki innivalóját, mielőtt én is helyet foglaltam volna mellettük a kanapén.
-Köszönöm!-vette át tőlem azt.
-És ti hogy vagytok, Anna?-pillantott ekkor rá Esme érdeklődve.-Minden rendben van Alice-szel?
-Minden a lehető legnagyobb rendben, egészségesebb nem is lehetne-mosolyogta megkönnyebbültséggel hangjában Anna.-A múlthéten voltunk vérvételen, és az eredményei továbbra is megnyugtatóak. Nem is beszélve arról, hogy teli van energiával-nevetett egy pillanatig férjére, majd vissza ránk pillantva.-Nagyon élvezi, hogy végre iskolába járhat, és nem otthon kell tanuljon.
-Ezt nagy örömmel hallom-húzódott újabb mosoly szerelmem arcára.
-Tudják, Esme volt a lányunk egyik kezelőorvosa, amikor a klinikán feküdt 5 évesen-fordult ekkor Anna Canterbury-ékhez.-Bár számunkra sokkal több annál… Alice-nél akut promyelocitás leukémiát diagnosztizáltak 2 éves korában-állt neki ismét.-Amikor 5 éves volt, akkor került be a Seattle Grace-be, és ott találkoztunk Esme-vel, aki nem csak fantasztikusan bánt Alice-szel, de kiderült, hogy alkalmas csontvelő donor is lenne, és…ő lett végül Alice csontvelő donorja is.
-Ez nem semmi-pillantott ekkor Elinor ámulattal a hangjában szerelmemre, majd vissza Annára.-Rettenetes, ami a lányukkal történt, Anna-folytatta.-Nem is tudnám, mi lenne velem, ha Jake vagy Seth lenne ennyire beteg…
-Szerencsére ez már a múlt-vette vissza a szót egy apró mosollyal az arcán Anna.-Alice hivatalosan is gyógyultnak számít most már, ami…hatalmas megkönnyebbülés-hagyta el ajkait egy apró nevetés.-Olyan, mint egy átlagos 11 éves kislány, és én…sosem hittem, hogy ennyire jó érzéssel tölt el majd az a szó, hogy átlagos.
Ebben a pillanatban Will nyűgös kis sírása hangzott fel az asztalon lévő babafigyelőből, amire Esme és én is egyszerre pattantunk fel a helyünkről, reflexesen válaszolva kisfiunk hívó szavára.
-Maradj csak, majd én megyek-állított meg Es ujjait finoman vállára simítva, miután kinyomta a figyelőt.-Úgyis kell anyatejet is pumpáljak majd. Nagyjából negyed óra, és jövök-pillantott még vissza mosolyogva, majd sietős léptekkel útnak indult pici fiunk szobája felé.
 
 
 
 
(Lilly szemszöge)
 
 
 
 
-És milyen, hogy van egy kistesód?-pillantott rám kíváncsian Jake, miközben az utolsó hajcsatommal a takaróhoz tűzte a fénysor másik végét is, amitől majd világos lesz az erődünkben.
-Eddig nagyon jó-válaszoltam mosolyogva.-Willy nagyon cuki. Már emelgeti a fejét. Még nem tudunk játszani, mert kicsi hozzá, de így is nagyon szeretem-folytattam.-Sokat segítek anyunak és apunak Willy-vel. Amikor anyu vagy apu kicseréli a pelusát, az én feladatom odaadni a krémet, ami megvédi a popóját. Meg amikor Willy fürdik, van egy ilyen…gumi izé, amivel megsimogatom a fejét, hogy az is tiszta legyen.
-És tudsz aludni tőle?-kérdezett újra, miközben lehuppant mellém a párnákra, amit az erődbe pakoltunk.-Amikor Seth még kicsi volt,  nagyon sokat és nagyon hangosan sírt. Volt, hogy én is felébredtem és nem is tudtam visszaaludni. Mondjuk így is szerettem őt, csak néha naaaagyon álmos voltam utána.
-Will nem sír sokat-válaszoltam hanyatt dőlve a párnákra.-Egyszer hallom sírni mindig éjszaka, de nem sokáig sír. Anyu és apu gyorsan el tudja újra altatni.
-Biztos nagyon cuki-dőlt hátra Jake is mellém.
-Az-mosolyogtam egy pillanatra rá, majd újra az erődben lógó fényekre nézve. Annyira szépek voltak. Mintha kis csillagok lettek volna.-Jók lettek a fények.
-Nekem is tetszik-mosolyogta Jake.-Olyanok, mint a csillagok.
-Én is pont erre gondoltam-emeltem rá mosolyogva újra szemeimet.-Szeretem a csillagokat-folytattam ismét a fényekre pillantva.-Te hallottál már a csillagképekről?
-Nem-rázta meg a fejét elgondolkodva.
-A csillagképek összetartozó csillagok-magyaráztam.-És mindenféle nevük van. Képzeld, van olyan is, hogy Kis Róka-folytattam izgatottan.-Meg olyan, hogy Delfin, Rák, Cet, Farkas, Nyúl, és még csomó más állat.
-Komolyan?-pillantott rám ámulva, amire én bólogatással válaszoltam.-Ez de király!
-A csillagok királyak-mosolyogtam rá ismét.-A Kis Rókának az egyik csillaga fényesebb. Szerintem azon lakik Doki.
-A cicád?-kérdezte újból rám pillantva, amire én egy aprót bólintottam. Ahogy eszembe jutott a cicám, olyan szomorú lettem. Anyu mondta, hogy sokáig leszek még szomorú, ha rá gondolok majd, és ez normális, mert szeretem, és ha szeretünk valakit és az elmegy, és nem jön vissza többé, akkor attól az emberek szomorúak lesznek, mert hiányzik nekik. Még mindig nagyon hiányzik Doki. -És honnan tudod, hogy ott lakik?
-Ismered A kis herceg mesét?-fordultam hozzá kíváncsian, amire ő megrázta a fejét.-Egy fiúról szól, aki egy másik bolygón lakik, és nem talál haza. De összebarátkozik itt a Földön egy bácsival, meg egy rókával is. A végén a fiú meghal, mert megharapja egy kigyó-meséltem.-Ott mondja a fiú a bácsinak, akivel összebarátkozott, hogy ha felnéz az égre, ő ott lakik majd az egyik csillagon, és hogy mindig a barátja lesz. Nekem Doki mindig a barátom lesz.
-Biztos nagyon hiányzik neked-nézett rám újra megértéssel szemeiben, amire én ismét bólogatni kezdtem.-Hé, mi lenne, ha Jojo és Ruby meglátogatnák Dokit a csillagán?-vetette fel, amitől hirtelen nagyon izgatott lettem.-Építenének egy űrhajót, és felmennének az űrbe Dokihoz!
-Ez állati szuper lenne-mosolyogtam.
-Rajzolhatnánk tervet az űrhajóhoz-folytatta lelkesen.-Messzire mennek, sok mindent kell vinniük.
-Például mogyoróvajat!-tettem hozzá, amint nekiálltam kimászni az erődből, hogy papírt és ceruzát hozzak a rajzoláshoz.-Ó, és fújjuk fel a lufikat is!-emlékeztettem őt.-Lehet lesznek űrkalózok az úton, kell majd nekik kard, hogy megvédjék magukat.
 
 
 
 
(Jasper szemszöge)
 
 
 
 
-Ez a szobám-nyitottam ki az ajtaját visszafordulva Alice-hez.-Lányoké az elsőbbség-engedtem előre, amire ő mosolyogva nevetni kezdett, ettől a szívem pedig egy nagyot dobbant. Annyira tetszett a nevetése.
-Köszi, Jazz!-pillantott rám újra közben belépve a szobámba.-Nagyon szép szobád van-nézett körbe.-Ó, baseballozol?-nézett rám ismét, ahogy az íróasztalomon lévő baseballkesztyűhöz lépett.-Nem is mondtad.
-Most kaptam nemrég a nagybátyámtól-válaszoltam.-Már nagyon rég nem baseballoztam…mielőtt James-szel éltem, utoljára akkor. Az már több, mint 3 éve volt.
-Ha megnéztük a filmet, játszhatnánk-vette kezébe a kesztyű mellett pihenő vadiúj baseball labdát.-Apa elkezdett tanítani dobni nem olyan régen. Gyakorolhatnánk együtt.
-Szuper lenne-mosolyogtam egy rá emelve, majd egy pillanatra lesütve szemeimet.-Akkor…te is szereted a baseballt?-néztem rá kíváncsian.
-Aha-válaszolta még mindig mosolyogva.-Amikor beteg voltam, volt olyan nap, hogy jobban voltam, és volt, hogy rosszabbul-folyatta kicsit komolyabban.-A gyógyszertől sokszor volt hányingerem, és olyankor mindig odabújtam apához, mert ha megölelt, jobban éreztem magam. Sok meccset néztünk együtt.
-Sajnálom-pillantottam rá együttérzőn. El sem tudtam képzelni, milyen rossz lehetett neki akkor. Mesélte, hogy mennyire beteg volt.
-Ugyan, ne sajnáld-pillantott rám újra mosolyogva.-Már nem vagyok beteg. Hála a nevelőanyukádnak…
-Esme nagyon király-mosolyodtam el ismét én is.-Olyan, mintha az anyám lenne, pedig nem az-folytattam, ám ahogy tudatosult bennem, amit mondtam, hirtelen nagyon szomorú lettem. Esme nem az anyám. Nem, anya meghalt. Ő marad az anyukám, történjen bármi is.-Ez…néha úgy összezavar, tudod?-néztem fel újra Alice-re pár másodperc múlva.-Szeretem Esme-t és Carlisle-t, de…nem tudok úgy nézni rájuk, mint a szüleimre-folytattam.-Nekem az apám egy seggfej, az anyám meg halott-sóhajtottam fel, és éreztem, ahogy összeszorul a torkom, ahogy ezt hangosan kimondtam. Ez volt az első, hogy hangosan kimondtam.-Viszont Esme és Carlisle annyira szeretnek, úgy bánnak velem, mint az unokatesóimmal, és tényleg olyan néha, mintha ők lennének a szüleim. De ha ilyet gondolok, nekem…lelkiismeretfurdalásom lesz az anyukám miatt, akit még mindig nagyon szeretek…
-Ne legyen-pillantott rám ismét Alice egy nyugtató mosollyal arcán.-Az anyukád biztos azt szeretné, hogy boldog legyél. Ne érezd rosszul magad attól, ha az vagy.
-Hm…-hümmögtem. Teljesen igaza volt. Anya azt szeretné, hogy boldog legyek. De akkor miért ilyen nehéz? Carlisle mindig is inkább volt az apám, mint James. Miért nem tudok rá apámként nézni? Esme pedig tényleg…anyám helyett anyám. Még se tudom anyának hívni őt.
-Mit fogunk nézni?-kérdezte, kiszakítva ezzel gondolataimból, amire én is rá emeltem szemeimet.
-Öhmmm…láttad már az Indiana Jones és a Végzet Templomát?-néztem rá kíváncsian, amire ő megrázta a fejét.
-Nem-válaszolta.-Miről szól?
-Én sem láttam még, de Will szerint tetszene nekem-folytattam.-Elvileg egy régész professzorról szól, aki mindig valamilyen akciódús kalandba keveredik. Négy film van, és ez a filmsorozat első része-magyaráztam.-Mármint…Esme apukája, Will szerint tetszene nekem-tettem hozzá pontosításként-, nem az unokatestvérem Will szerint.
-Nem mintha azt gondoltam volna, hogy a 3 hetes unokatestvéred ajánl neked filmeket-jegyezte meg nevetve, amire én is nevetni kezdtem.-Jól hangzik amúgy, biztos jó lesz-pillantott rám lelkesen.-Mikor kezdjük?
-Akár most-mosolyogtam az ágyamon lévő laptopomhoz lépve.-Öhm…hova üljünk?-pillantottam rá ismét.-Az ágyra vagy a földre? Az ágy elég kicsi, nem biztos, hogy kényelmesen tudunk ketten ülni rajta…
-Akkor üljünk a földre-válaszolta, mire én kezembe véve a laptopomat helyeztem azt a  az ágyam mellé a padlóra.
-Hozok párnákat, hogy kényelmes legyen-léptem vissza az ágyamhoz.-Nem vagy még éhes? Kérsz valamit enni most?
-Nem, még nem-mosolyogta, amint helyet foglalt a földre rakott párnák egyikén.
-Ha megéhezel, szólj!-mosolyogtam rá mellé ülve, mielőtt felhajtottam volna a laptopom tetejét, hogy bekapcsoljam azt.-Akkor kezdjük!
 
 
 
 
(Carlisle szemszöge)
 
 
 
 
-És milyen gyakran szopizik ez a nagyfiú?-pillantott kíváncsian Elinor egy pillanatra az Esme karjában kíváncsian nézelődő Willre, majd vissza szerelmemre, miután mindannyian helyet foglaltunk a hátsó verandánkon lévő ülőgarnitúrán.-Jól eszik?
-Nagyon jól-mosolyogta szerelmem, miközben finoman ringatni kezdte a hirtelen rászegeződő figyelemtől kicsit nyűgösen nyöszörögni kezdő kisfiunkat.-Most 3 óránként eszik, és olyan mint egy kis svájci óra. Gyakorlatilag percre pontosan jelzi, hogy „Letelt a három óra, anya! Éhes vagyok!”-nevette, amire mi is mindannyian nevetni kezdtünk.-Most még csak anyatejet kap, de hamarosan elkezdjük bevezetni mellé a tápszert, hogy könnyebb legyen majd az etetés, amikor  visszamegyek dolgozni-folytatta.-Lilly-vel nem kellett így átállnunk, mert tápszeres baba volt, de van az az érzésem, hogy…nem megy majd könnyen.
-Én Jake-et és Seth-et is szoptattam, és tapasztalatból állíthatom, hogy…nem lesz az-nevette el magát ismét, amire Esme és én is halkan felkuncogtunk.- Az elején az anyatejet is alig akarták elfogadni üvegből, nemhogy a tápszert.
-Az üveggel szerencsére nincsen gondunk-vette vissza a szót szerelmem tovább ringatva Willt.
-Will már két napos kora óta éjszaka üvegből kapja az anyatejet-folytattam.-Így könnyebben tudok segíteni, és nem kell mindig felébresszem éjszaka Esme-t, ha Will éhes.
-Így azért lehet könnyebben megy majd, hogy az üveghez valamennyire hozzá van már most is szokva-pillantott mosolyogva kisfiunkra Elinor.
-Amíg nem tölti be az 1 hónapos kort, addig mindenképp maradunk ennél a rendszernél-vette vissza a szót Es.-Utána napközben is be akarjuk vezetni egy-egy szopizás helyett az üvegből evést, 3 hónapos kora körülre pedig úgy tervezzük, hogy reggel és vacsorakor továbbra is szopizna, tízóraira és uzsonnára csak tápszert kapna majd, délben és éjszaka pedig üvegből kap majd keverve anyatejet és tápszert 1:1 arányban, amit előre kikeverek majd-magyarázta.-Így mire visszamegyek dolgozni, lesz egy új rendszerünk, ami viszonylag jól beilleszthető a mindennapjainkba.
-Ezerszer egyszerűbb lesz munka mellett tápszerezni, mint szoptatni, ezt tanúsíthatom-pillantott ránk Anna.-Én fél évig voltam otthon Alice-szel, és életem legjobb döntése volt, hogy mire visszamentem, a reggeli és esti etetés kivételével átálltunk a tápszerre. Sokkal kevesebb logisztikát igényelt.
-Vigyázz, Jake, támadnak az űrkalózok!-hangzott fel ekkor kislányom hangja a hátunk mögül, amire pár pillanattal később a két gyerek sebesen elszáguldott mellettünk.
-Fuss, Lilly, a nyomunkban vannak!-kiáltotta Jake is utána rohanva. Ahogy megláttam, mi van a kezükben egy pillanatra ledermedtem. Csak néztem és néztem, miközben az agyam próbálta feldolgozni a látványt, amint a két 4 éves gyerek a kezükben egy-egy felfújt óvszerrel rohangál az udvarunkon, de annyira szürreális volt az egész, hogy az agyam másodpercekig felfogni is alig akarta, ami a szemünk előtt történik.
-Gyere, Ginger! Segíts nekünk!-kiáltotta el magát ismét Lilly kutyusunkhoz fordulva, miközben ő és Jake is kardozást imitálva az óvszerekkel harcoltak tovább elképzelt ellenségükkel, még szürreálisabbá téve ezzel a szituációt. Jézusatyaúristen…ez most tényleg megtörténik?
-Es, ezt most…-nem tudtam befejezni a nagy nehezen elkezdett mondatomat. Es, ezt most te is látod? Esme, mondd, hogy te ezt nem látod, és csak hallucinálok. Ez csak egy rémálom, én éppen alszok, nem igaz? Rá emelve pillantásomat enyémhez hasonlóan ledöbbent arcára azonban az azonnal elárulta, hogy nem képzelgek. Amit látok, az valóban itt és most történik.
-Igen, a gyerekek éppen a babaprojekt előttről megmaradt óvszereiddel játszanak-mondta ki végül ő egy enyémhez hasonló hitetlenkedéssel hangjában a helyzet láttán, miközben Willel a kezében felugorva a helyéről lendületesen megindult az udvaron játszó kislányunk és annak barátja irányába, felocsúdva döbbenettől dermedt állapotomból pedig én is követtem őt.-Lilly, drágám, egy picit álljatok meg, jó?
-Mi a baj, anyu?-nézett rá értetlenkedve Lilly hatalmas csillogó kis szemeivel. Istenem, ő még annyira ártatlan. Ez a tény pedig csak tovább fokozta a helyzet abszurditását.
-Ezeket honnan vettétek, kiszívem?-biccentett a kezükben lévő óvszerek felé.
-Apu szekrényéből-válaszolta mosolyogva.-Anyu miért nem mondtátok, hogy vannak ilyen különleges lufijaink?
-Lilly, ezek…nem lufik-nevetett fel zavarában mondata végén, amint átnyújtotta nekem Willt, mielőtt kislányunk elé guggolt volna.-Szeretném elkérni ezeket tőletek, mert ezek nem játékok, jó?
-De…ezek olyanok, mint a lufik-válaszolta még mindig kissé értetlenül állva reakciónk előtt, ahogy ő és Jake is Esme kezébe adták a lufiszerűen felfújt óvszereket.-Rosszat csináltam, anyu?
-Nem csináltál semmi rosszat-húzódott  válaszul szerelmem arcára egy apró nyugtató mosoly. Sejtelmem sem volt, hogy tudott ilyen nyugodt maradni. Traumatológus vagyok lassan már 8 éve, hozzá vagyok szokva a váratlannál váratlanabb helyzetekhez, hezitálás nélkül képes vagyok politraumatizált betegek ellátását menedzselni, de ez most…úgy éreztem, ha most meg kéne szólalnom, minden lennék, csak éppen nem nyugodt. Lilly az én pici lányom. Ő még olyan kicsi és olyan ártatlan. Nem való még ilyesmi a kezébe, még jó sokáig nem kellett volna óvszer kerüljön a kezébe…Jézusom, egyszer viszont tényleg úgy fog óvszert venni a kezébe, hogy már használni is akarja majd. Nem, nem ő…nem, én nem akarok ebbe belegondolni. Nem akarok. Ő még túl kicsi. Nem akarok belegondolni, hogy egyszer majd egy fiú…Nem, nem, nem…Állj! Lélegezz, Carlisle! A szex az élet része. Egyszer ő is felnő majd, és élni fogja a felnőttek életét. De neeeem, nem, nem, nem…Ő még olyan kicsi. -Jake, odamennél picit a szüleidhez?-fordult ekkor hozzá szerelmem továbbra is nyugodtsággal a hangjában.-Szeretnénk beszélni Lilly-vel.
-Oké-válaszolta Jake is kicsit összezavarodva, ám engedelmeskedve a kérdésnek sietős léptekkel el is indult a továbbra is a verandán ücsörgő szüleihez. Legalábbis feltételeztem, hogy még mindig ott ülnek, de nem mertem hátra nézni. A 4 éves fiuk az én egyik óvszeremmel játszott. Mit gondolhatnak most rólam? Milyen szülő vagyok?
-Lilly, ezek…nem gyerekek kezébe való…felnőtt lufik-állt neki magyarázni Es némi gondolkodást követően a kezében lévő óvszerekre, majd ismét Lilly-re pillantva.-Ezekkel nem szabad játszanotok.
-De az előbb még azt mondtad, hogy ezek nem lufik-reagált Lilly az anyukája mondatában lévő ellentmondásra kissé még mindig összezavarodva, amire Esme ajkait egy alig hallható sóhaj hagyta el.
-Valóban ezt mondtam-helyeselte szerelmem pár pillanatnyi gondolkodást követően.-Elnézésedet kérem, hogy nem fogalmaztam teljesen pontosan-állt neki ismét.-Ezek nem gyerekeknek való lufik, ezek különleges felnőtt lufik, és csak a felnőttek játszhatnak velük-folytatta.-Olyan kislányoknak és kisfiúknak, mint te meg Jake, nem való ilyesmi a kezébe.
-De miért?-kérdezte kíváncsiság és zavar kettősével hangjában összevonva kis szemöldökeit, amire Esme egy pillanatra rám, majd ismét Lilly-re pillantott. A tekintetéből egyből tudtam, hogy mindketten ugyan arra gondolunk.  Mindig azt mondtuk neki, hogy kérdezzen bátran, mi pedig őszintén válaszolunk majd neki. Ez jellemezte a mi kapcsolatunkat.  Előbb-utóbb pedig úgyis hall majd valakitől erről, és inkább legyünk mi az a valaki, mint egy olyan korabeli, aki esetleg fél igazságokat mond majd neki. Tudtam, hogy beszélnünk kell róla, mégha minden egyes kis porcikám tiltakozott is ellene.
-Nos, Lilly-állt neki kicsit nehezen szerelmem ismét.-Emlékszel arra, amikor tegnap előtt délelőtt beszélgettünk arról, hogy lesz-e még kisbaba a hasamban, és hogy van egy pici bot a felkarom bőre alatt, ami arra van, hogy most ne legyen újabb kistesód?
-Igen-válaszolta egy határozott biccentés kíséretében.
-Nos, nem minden anyuka és apuka…használ ilyen kis botot, hogy ne kerüljön kisbaba az anyuka hasába-folytatta.-Vannak más módszerek is.
-Mint az óvszer?-kérdezte ekkor csillogó kis hangján, mire a szívem egy ütemet kihagyott, ahogy az óvszer szó elhagyta a 4 éves lányom száját. Édes jó Istenem…
-Igen-biccentett Es helyeslőn egy apró mosollyal az arcán.-Látom emlékszel arra, amit Liza nagyiéknál mondtam neked…
-Igen-mosolyogta büszkén.
-Ezek itt-pillantott ismét a kezében lévő két felfújt óvszerre-, óvszerek-mondta ki végül újabb pár pillanatig tartó pauzát eredményezve szívműködésemben.-Ahogy a szexről is beszéltük, hogy csak felnőtteknek való, ugyanúgy ez is. Hányat vettetek ki apu szekrényéből?
-Csak ezt a kettőt-válaszolta.-Én tényleg azt hittem, hogy lufi. Jake is azt mondta, hogy szerinte ez lufi.
-Nincs semmi baj, drágám-simította meg arcocskáját nyugtatóan egy apró nevetéssel a hangjában.-Nem tudhattad.
-Miért csinálnak valamit lufi alakúra, ha nem is lufi-folytatta kisebb méltatlankodással hangjában, amire már én sem bírtam megállni, hogy egy apró nevetés hagyja el ajkaimat. El kellett ismernem, a kérdése teljesen jogos volt.
-Nem tudom, kisszívem-nevetett Esme is, mielőtt felegyenesedett volna kislányunk mellől.-Legközelebb, ha kell valami az éjjeliszekrényünk fiókjából, szólj valamelyikünknek, rendben?
-Oké-biccentett aprót Lilly egy pillanatra lesütve szemeit.-Nem akartam rosszat, anyu…
-Tényleg nincs semmi baj, Lilly-pillantott rá ismét továbbra is egy nyugtató mosollyal hangjában bűnbánó kis arca láttán.-Te csak kíváncsi voltál. Ez nem baj, sőt… Csak arra kérünk, hogyha szeretnél valamit elvenni a szekrényünkből, kérdezz meg minket, jó?
-Jó-bólintott újra. Esme fantasztikusan kezelte a szituációt. Nyugodt, türelmes és határozott volt, ami jelen helyzetben nem lett volna elmondható rólam. Még mindig hevesebben vert a szívem a történtek miatt.-Apu, te sem haragszol?
-Dehogy haragszom-szólaltam meg végre egy apró mosollyal az arcomon a rám szegeződő hatalmas bocsánatkérő szempár láttán.-Nem tudnék haragudni rád, Liliomszál.
-Menjetek, játszatok tovább nyugodtan-vette vissza a szót Es újból kislányunkra pillantva.-Ezeket pedig kidobjuk-nevetett egy pillanatra rám emelve szemeit.-Használni már úgy sem lehet őket…
 
 
 
 
[…]




(Esme szemszöge)
 
 
 

-Lilly elaludt-mosolyogta Carlisle Will szobájába lépve.-Nem igazán akart ma lefeküdni-tette hozzá még nevetve, amire én is alig hallhatóan nevetni kezdtem.
-Izgalmas napja volt neki, egész nap a maximumon pörgött. Ilyenkor hajlamos túlpörögni-mosolyogtam, miközben a szoptatós fotellel előre hátra hintázva lágyan megsimítottam békésen szopizó kisfiam buksiját.-Bár szerintem ma egyikünk sem unatkozott-jegyeztem meg én is ismét felnevetve újabb nevetést váltva ki ezzel szerelmemből is.-Istenem…mekkora szerencsénk van, hogy Jake szülei ennyire…
-Jófejek?-fogalmazta meg helyettem a jelzőt, ami után gondolataimba kutattam, amire egy apró nevetés kíséretében kezdtem igenlő bólogatásba.
-Valahogy úgy-vettem vissza a szót tovább kuncogva.-Én nem biztos, hogy ilyen jól kezeltem volna, ha Lilly játszott volna Jake apukájának óvszerével.
-Szerintem pedig elég jól kezelted a szituációt-jegyezte meg ámult büszkeséggel hangjában, amint mellém helyezkedve a fotelhez tartozó puffon felém eső kezének ujjait lágyan combomra simította.-Én fejben teljesen szétcsúsztam, meg se tudtam mukkanni…Te ezzel szemben végig nyugodt és összeszedett voltál és ügyesen leszerelted a két kis…tolvajt-nevette el magát újra mondata végén, amire én is újból nevetni kezdtem, egy panaszos kis nyöszörgést váltva ki ezzel Willből, hogy már megint megzavartam az étkezésben.
-Bocsánat, szívecském-simítottam meg a buksiját, miközben másik kezemmel ismét kényelmesebb pozícióba emeltem őt a szopizáshoz, ő pedig ismét rátalálva emlőmre folytatta későesti vacsoráját.-Pedig ha tudnád, micsoda káosz volt a fejemben-pillantottam ismét Carlisle-ra.-Végig azt mondogattam magamban, hogy „Ez nem történhet meg. Ez nem történik most meg”.
-Én is valami hasonlót gondoltam közben-jegyezte meg halkan nevetve.-Egyszerűen csak…Lilly még annyira kicsi és ártatlan-folytatta kissé elmerengve.-Az óvszer meg minden csak…nem ártatlan dolog.
-Remélem azt azért tudod, hogy egy nap majd fog óvszert használni-emlékeztetem rá egy kisebb cukkoló tónussal hangomban, amire ő egy pillanatra lesütötte a szemeit, mielőtt arcát tenyereibe temetve egy nagyobbat sóhajtott volna.-Legalább is, ha jól neveltük, akkor fog-tettem hozzá valamivel komolyabban.
-Én ebbe nem akarok belegondolni-vette vissza a szót arcát továbbra is ujjai mögé rejtve.-Lilly a lányom, és…belegondolni, hogy egyszer egy fiú azt akarja majd vele csinálni-folytatta megnyomva az ’azt’ szócskát, amire nem bírtam megállni, hogy megforgassam a szemeimet.
-Azért hadd emlékeztesselek, hogy te is valaki lányával csinálod időről időre-jegyeztem meg célozgató pillantást vetve rá.-A babaprojekt alatt volt, hogy minden másnap…vagy minden nap, de… átlagban véve úgy… heti három-négy alkalommal te William Platt lányával szexelsz-folytattam.-De ez a felnőtt lét velejárója. Én is voltam kislány. Én is voltam 4 éves, mint Lilly. De a gyerekek felnőnek és ki előbb, ki pedig utóbb, de…meg fog ismerkedni a saját szexualitásával és a szexel-sóhajtottam aprót, ő pedig ekkor a padlóról lassan rám emelte a szemeit. Láttam, hogy még mindig nem sikerült teljesen meggyőzzem a dolog normális voltával kapcsolatban, de nem is várhattam el ezt valójában tőle. Lilly az ő kicsi lánya. Az első kisbabánk és az első lányunk. Tudtam, hogy érti, tudtam, hogy tudatában van annak, hogy ez egy nap meg fog történni…de azt is tudtam, hogy most még nem áll készen arra, hogy maximálisan magába fogadja ezt a tényt, pusztán azért, mert Lilly az ő pici lánya. Ezt az apák nehezen fogadják el, mégha igyekeznek is nem kimutatni, még ha tudják is, hogy ez a dolgok rendje.-Hidd el, ha jól neveljük, ez egy olyan dolog lesz az életében, amit normálisnak tekint, annak minden csodájával és minden felelősségével együtt. Ezért is hagyjuk, hogy kérdezzen…
-Az agyam tudja, hogy ez így van-vette át a szót miközben ujjaival lágyan megsimította a Willt tartó karomat.-Tudom, hogy egy nap majd felnő. Most is folyamatosan nő, és én vagyok a föld legboldogabb embere, hogy ez így van, hiszen már kétszer is majdnem elvesztettük őt-folytatta komolysággal hangjában.-Sose kívánnám azt, hogy ne nőjön fel. Csak valamiért…
-Nem kell magyarázkodj!-mosolyogtam rá nyugtatóan.-Ő a kislányod. Az első és egyetlen kislányod. Olyan kapcsolat van köztetek, amilyen csak egy apa és a lánya közt lehet, és ez lesz egész életében a legeslegtisztább kapcsolata, ami csak egy férfival lehet neki. Nem számít, hány éves, nem számít, ha férjhez megy és gyerekei lesznek…Ő mindig a te kislányod marad-mosolyodtam el ismét, amire végre az ő arcára is mosoly húzódott.-Még akkor is, ha szexel majd.
-Kérlek, ne mondogasd ezt!-nevette szemeit lesütve, amire én sem bírtam megállni, hogy újra felnevessek.-Kell még idő, amíg leülepszik. Még legalább annyi, amíg…18 éves lesz.
-Egyáltalán nem biztos, hogy vár majd 18 éves koráig-vettem vissza a szót, amire az ő ajkait egy nagyobb sóhaj hagyta el.
-Nem könnyíted meg-jegyezte meg felvonva szemöldökeit, amire én mosolyogva megráztam a fejemet.
-Nyugi, én is átmentem ezen apámmal-pillantottam rá nyugtatással hangomban.-Én ugye elég…későn kezdtem szexuális életet élni, már ha az átlagot nézzük, ez azonban nem változtatott a tényen, hogy apám ugyanígy nehezen viselte. Anyám mondta egyik alkalommal, hogy mikor meséltem neki telefonon, hogy éppen nálad alszom, vagy te nálam, apa az otthon „puffogott” utána, hogy „Ez az idősebb pasas már megint csak meg akarja fektetni”, pedig akkor még szó sem volt ilyesmiről. Vagyis hát…a hagyományos értelemben vett szexről legalábbis nem volt akkor még szó.
-Ígérem, hogyha Lilly-nek lesz egy fiúja, én nem fogok „puffogni”-pillantott rám tenyerét a szíve fölé helyezve, miközben másik kezét a levegőbe emelte.-Apád mondta egyszer nekem, hogy reméli, ha eljön az ideje, én jobban kezelem majd, mint ő. Én pedig minden erőmmel igyekezni fogok, hogy ez így is legyen.
-Lilly ezért az ígéretért egy nap nagyon hálás lesz majd-mosolyogtam rá büszkén, amire az ő arcára is ismét mosoly húzódott.-Na, elég volt?-pillantottam kuncogva Will elégedett kis arcára, amint befejezve a szopizást nézelődni kezdett a szobában.
-Majd én megbüfiztetem-nyúlt érte Carlisle, mire én mosolyogva nyújtottam át neki kisfiunkat, ő pedig vállára fektetve Willt kezdett el fel alá járkálni a szobába, miközben finoman paskolgatni kezdte pici fiunk hátát.-Jasper is elég jól érezte magát-pillantott rám vissza egy újabb mosollyal az arcán.-Szerintem jól sikerült a „randi”.
-Régen láttam Jaspert ennyire boldognak-tettem hozzá helyeslőn, miközben visszakapcsoltam a szoptatós melltartómon lévő kis kapcsot.-Apa ajánlotta neki az Indiana Jones és a Végzet Templomát, és azt mondta neki és Alice-nek is nagyon tetszett. Úgyhogy megnézik majd a többit részt is.
-Azok valóban jó filmek-mosolyogta egyetértőn tovább sétálgatva kisfiunkkal.-Várj, nincs itt a mellszívód-pillantott ekkor rám, miközben Willel együtt megindult az ajtó irányába.-Mindjárt idehozom neked…
-Nem kell, direkt nem pumpáltam most-szóltam utána.-El kell kezdjek visszább venni, mert úgy nem fogok tudni munkába állni, ha minden két órában pumpálnom kell, mert különben szivárog az anyatej-magyaráztam.
-De ha nem pumpálsz, fájni fognak a melleid-fordult vissza hozzám ismét aggodalommal a hangjában.-Be is gyulladhatnak, és…
-Ha nem most, akkor később fognak fájni-kuncogtam félbeszakítva őt nyugtatással a hangomban, amint összegomboltam a pizsamafelsőmet is.-De csak egy pumpálást hagyok ki egyelőre. Ennyitől nem fognak begyulladni, maximum kicsit érzékenyek lesznek, meg hát éjszaka lehet az elején majd szivárognak a melleim-folytattam.- De ezért vettem fel most éjszakára is a szoptatós melltartót, sőt teszek még bele kis betétet is, hogyha lenne bármilyen szivárgás, felfogja azt.
-De ha mégsem fogja fel, majd én kimosom az ágyneműt-hullajtott egy apró csókot ajkaimra egy pillanatra hozzám lépve, amire az én arcomra újabb mosoly húzódott.-Ez ne feszélyezzen, csináld úgy, hogy a legkényelmesebb legyen számodra.
-Köszönöm, szívem!-pillantottam rá hálával hangomban.
-Nincs mit köszönnöd-mosolyogta ismét rám emelve gyengéd pillantását. Ez az ember hihetetlen. Nem tudom, mivel érdemeltem őt ki.-Ó, itt a büfi-kuncogta, ahogy a paskolgatás hatására egy apró büfi bukott ki pici fiunk ajkain.-Nagyon ügyes nagyfiú vagy, tudod-e?
-Egy igazi 3 hetes nagyfiú-mosolyogtam szintén halkan nevetve.-Jut eszembe, majd holnap fel kell hívjam anyukádat-emeltem rá ekkor szemeimet ismét.-Jövőhéten csütörtökön kell mennem a kicsit megkésett „3 hetes” postpartum kontrollra Addisonhoz, és arra ha nem muszáj, nem rángatnám el a gyerekeket, úgyhogy lehet majd a segítségét kell kérnem, hogy pár óráig vigyázzon Lilly-re és Willre.
-Szerintem nagy örömmel vállalja majd-nevette egy sokat sejtő mosollyal hangjában.-Sose mond arra nemet, ha az unokáival tölthet egy kis időt.
-Szerintem az unokái is szívesen töltenek időt ővele-mosolyogtam válaszul, amint az időközben lassan elálmosodó Willt Carlisle óvatosan a kiságyba helyezte.-Még mindig hihetetlen, mekkora szerencsénk van ezzel a gyerekkel-kuncogtam halkan pici fiam még éppen pislákoló álmos kis szemeibe pillantva.-Ha Lilly is ilyen könnyen és gyorsan elaludt volna, sokkal könnyebb dolgunk lett volna.
-Hát igen, nem panaszkodhatunk-válaszolta szinte suttogva ő is kisfiunkra pillantva.
-Tudod, mi jutott eszembe még az óvszeres eset kapcsán?-emeltem szemeimet ismét szerelmemre egy játékos viccelődéssel hangomban, amint tovább figyelve Willt eszembe jutott a Lilly-vel pár napja folytatott kis beszélgetésünk, ő pedig erre kissé értetlenül emelte rám kíváncsi tekintetét, nem tudván, hova is vezet majd ez a kérdés.
-Mi?-vonta fel mosolyogva egyik szemöldökét.
-Lilly néhány nappal ezelőtt sokat kérdezősködött, lesz-e még kistesója, és hogy szeretne még több kistesót-álltam neki még mindig halkan kuncogva.-Lehet, hogy szabotálni akart minket, hogy legyen egy újabb testvére?-nevettem el magamat ismét, mire Carlisle is halkan nevetni kezdett viccelődő feltételezésem hallatán.
-Nagyon cseles lenne a kisasszonytól-jegyezte meg még mindig mosollyal nevetésében.-Szerintem…menjünk mi is aludni lassan-simította ujjait vállamra pár pillanat múlva közben egy apró csókot hullajtva halántékomra.-Mozgalmas napunk volt.
 
 

2024. március 24., vasárnap

Cullen's Anatomy LVIII. Fejezet

Üdv, mindenkinek!
Meg is hoztam az újabb fejezetet. Ebben a részben a a kis családunk már megszokott rutinját egy kisebb bonyodalom előszele zavarja majd meg, aminek az oka nem más lesz, mint egy színre lépő új karakter. A kórházi mindennapok mellett bepillanthatunk majd Esme otthon töltött napjaiba a gyerekekkel, nem lesz hiány megmosolyogtató és boldog pillanatokból, de a közelgő bonyodalom magával hoz majd némi feszültséget is.
Remélem, mindenkinek tetszeni fog! Jó olvasást!

Puszi!
Carly






 "BLOODSUCKER, FAMEFUCKER"






[szeptember 20.]
 
 

 
 
(Carlisle szemszöge)
 
 
 
 
-Helló, haver!-hallottam meg magam mögött Mark hangját, amint a mai első műtétre váró betegem kórlapját nézegettem a traumatológia nővérpultjánál.-Mi a helyzet? Hogy van a nagycsalád?
-Minden fantasztikus-válaszoltam egy büszke mosollyal az arcomon.-Will napról napra egyre nagyobb, és…el sem hinnéd, milyen sokat nőtt az elmúlt egy hétben, mióta nem láttátok őt-folytattam lelkesen.-Mutatnék videót is, de Esme amúgy is behozza ma a gyerekeket, úgyhogy a saját szemeddel is láthatod majd.
-Istenem, annyira apuka vagy. Minden gyerekkel egyre apukább-jegyezte meg felnevetve, amire én sem bírtam megállni, hogy nevetni kezdjek.-Esme hogy van?
-Elég jól érzi magát-válaszoltam.-Látom, mennyire élvezi, hogy most…több ideje van megélni ezt az időszakot-mosolyogtam.-Naponta kétszer elmennek sétálni az erdőbe a gyerekekkel és Gingerrel, együtt hintáznak Lilly-vel, miközben Will kinn alszik a verandán a pihenőszékben, dobálják a labdát Gingernek…és persze a két lökött leányzó mindig valami őrültséget művel, mikor Jasperrel hazaérünk-tettem hozzá felnevetve.-A legutóbb arra mentünk haza, hogy együtt jógáznak a nappaliban.
-Jóga?-pillantott rám ekkor meglepetten Mark.-Esme mióta jógázik?
-Addison javasolta neki postpartum tesmozgásként-válaszoltam.-Már nagyon szeretne többet mozogni. Szíve szerint már most menne kocogni is, de Addison mondta neki, hogy azért azt még pár hétig hanyagolja, nehogy túl hamar megterhelje a medencefenék izmait.
-Csak nem bír megülni a fenekén-jegyezte meg ismét felnevetve, mire én szintén egy apró nevetés kíséretében kezdtem igenlő bólogatásba.
-Nem igen-helyeseltem tovább nevetve.
-Jó reggelt, Dr. Cullen!-lépett ekkor hozzám Violet Reed, az egyik pár hete kezdett rezidens kollégám két kávéval a kezében.
-Önnek is jó reggelt, Dr. Reed!-köszöntem vissza.-Miben segíthetek?
-Ó, semmiben-válaszolta nevetve-, csak hoztam kávét-nyújtotta ide nekem az egyik papírpoharat.-Gondoltam, jól esne Dr. Cullennek. És nem mondhat nemet.
-Nagyon köszönöm, Dr. Reed!-vettem el tőle egy apró, udvarias mosollyal arcomon. Kicsit furcsa volt ez a gesztus, hiszen alig ismerjük egymást, de olyan kedves lány. Nem akartam megbántani.-De nem kellett volna…
-Ugyan, nem mintha tönkrementem volna egy plusz kávé megvételétől-legyintett kuncogva, amire én is alig hallhatóan felnevettem.-Azon gondolkodtam-állt neki ismét pár pillanat múlva rám emelve szemeit-, hogy esetleg bemehetnék-e asszisztálni Dr. Cullennek a mai műtéteihez.
-Ezért hozott nekem kávét?-pillantottam ekkor vissza rá kérdése hallatán.-Remélem nem gondolja azt, hogy szükséges kávéval megvásárolnia ahhoz, hogy beengedjek egy rezidenst a műtőmbe.
-Nem gondoltam ilyesmit-mosolyogta.-A kávé csak kedvesség. A kérdés meg szimpla kíváncsiság.
-Érdekli a traumatológia?-kérdeztem kíváncsian.
-Eléggé vonz-kuncogta válaszul.-Egyre inkább…
-Ez esetben a válaszom, természetesen, igen-biccentettem mosolyogva.-Mindig öröm lelkes, fiatal rezidensekkel dolgozni a műtőmben, és átadni mindazt, amit tudok, úgyhogy…fél óra múlva várom a 3-as műtőben.
-Ott leszek-biccentett.-Akkor a műtőben, Dr. Cullen!
-Viszlát, Dr. Reed!-köszöntem el én is, mielőtt lassan iszogatni kezdtem volna a kolléganőmtől kapott frissítő fekete kávét.
-Öregem, ez a csaj nyomul rád!-pillantott utána Mark, majd vissza rám.-Ha a szemeiddel dugni lehetne valakit…szabályosan levetkőztetett téged a tekintetével.
-Ugyan már, csak kedves-pillantottam rá hallva őrültségét.
-Te komolyan nem vetted észre, amit csinált?-nevetett fel hitetlenkedve.-A kávé, az incselkedő mosoly és nevetgélés, meg ahogy rád nézett, mikor kérdezted, hogy érdekli-e a traumatológia…nem a traumatológia érdekli, hanem te.
-Nem hinném, hogy erről lenne szó-vettem vissza a szót.-De, ha mégis erről szólna a dolog, nekem akkor is Esme az egyetlen.
-Én azt tudom-folytatta.-De ez nem mindenkit érdekel. És te sok fiatal rezidenscsaj szemében vagy DILF
-DILF?-vontam fel szemöldökömet nevetve.
-Nem mondod, hogy nem tudod, mi az, hogy DILF-fordult hozzám hitetlenkedve rámpillantva.-A DILF az…
-Tudom, mit jelent a DILF-állítottam le nevetve.-De szerintem semmi ilyesmiről nincsen szó. Dr. Reed csak egy lelkes, kezdő rezidens, aki tanulni akar.
-Nem mondhatod, hogy én nem szóltam-emelte meg kezet megadóan.-Egyébként…engem meg észre sem vett-tette még hozzá némi felháborodottsággal hangjában.-Mintha itt se lettem volna. Ez is elárul azért valamit…
-Túlgondolod, szerintem-sóhajtottam ismét ráemelve szemeimet.-Na, de megyek lassan a műtőbe. Végezni akarok, mire Esme jön ebédelni a gyerekekkel.
-Jó munkát!-intett még nekem búcsúzóul, mielőtt elindultam volna a műtők felé vezető lift irányába.
 
 
 
 
(Mark szemszöge)
 
 
 
 
-Ember, látnod kellett volna, a kiscsaj hogy tette magát Carlisle-nak-fordultam Derekhez ismét.-De ez neki fel sem tűnt.
-Carlisle-nak „Esme-köd” van az agyában a nap 24 órájában-nevette el magát Derek.-Szerintem így azt sem venné észre, ha öltáncot lejtene neki.
-Carlisle-nak azóta „Esme-köd” van az agyában, hogy megismerte-vettem vissza a szót nevetve hozzátéve.
-Emlékszel, amikor azzal cukkoltuk, hogy Esme-nek biztosan varázs-vaginája van, mert miután először lefeküdtek, még napokig vigyorgott?-fordult hozzám ismét nevetve, amire én szintén nevetve kezdtem igenlő bólogatásba. Hogy is felejthetném el.
-Szerintem tök jogos feltételezés volt-tettem hozzá.-Olyan volt a feje másnap, mint egy kisfiúnak, aki először kóstolt édességet.
-Tudod, milyen az orgazmus. Carlisle pedig akkorra már elég régen egyedül volt-sóhajtott fel célozgatással hangjában.- Jézusom, de éretlenek voltunk 6 éve…
-Hova mész, Violet?-száguldott el mellettünk ekkor egy szőke, alacsony, fiatal rezidens kolléganő, az általa emlegetett név hallatára pedig azonnal utána fordultam, ahol meg is láttam Őt.
-Ő az-biccentettem szolidan irányába Derekhez fordulva, ahogy megálltunk a folyosó egy távolabbi pontján.
-A szőke vagy a lila hajú?-kérdezett vissza, amint feltűnésmentesen irányukba majd ismét rám nézett.
-A lila hajú-válaszoltam halkan, miközben hallgatódzni kezdtem a lányok irányába. Kíváncsi voltam mit mond a kiscsaj. Tudni akartam, igazam van-e.
-Megyek a műtőbe…Dr. Cullennel-ejtette ki legjobb barátunk nevét egy huncut mosollyal az arcán, ahogy ők is megálltak.
-Nem vagy semmi-állapította meg a másik lány összevonva szemöldökeit.-De azért jobb ha tudod, hogy szerintem túl messzire mész…
-Mégis miért, Clara? -vonta fel a szemöldökét tetetett ártatlansággal hangjában.-Én csak tanulni akarok a szakmáról, semmi egyéb…
-Jó színész vagy-pillantott rá némi meglepett elismeréssel hangjában-, de ez nem változtat a tényen, hogy a pasi házas, és most született gyereke három hete-váltott komolyabb hangnemre.-Nem tetszik ez nekem…
-Akár tetszik neked, akár nem, én meg szoktam szerezni, amit akarok-pillantott vissza rá eltökéltséggel hangjában.-Vagy nem láttad, hogy néz ki a faszi?
-Violet-sóhajtott fel a Clara nevű rezidens lány kissé fáradtan.-Én nem ítéllek el. Tényleg…de egy kis megbánást azért érezhetnél, ha már széttúrni készülsz egy három gyerekes családot, csak mert a pasi jól néz ki, és...mert úgy gondolod, hogy nagy farka van.
-Nem csak gondolom, tudom-fordult hozzá ismét magabiztosan.-Láttad azokat a kezeket?-pillantott rá célozgatással mosolyában-Nagy kezek, nagy farok. Ez eddig elég jól bejött a tapasztalataim alapján. És látszik, hogy a nadrágjában sincs túl sok fölös hely…
-Oké, és egy nagy farok megéri, hogy szétkúrj egy családot?-váltott hangnemet a Clara, ám ez láthatóan a kiscsajt nem hatotta meg.-Violet…
-Ha egy kapcsolatba be tud lépni egy harmadik fél, az a család már rég szét van kúrva-jegyezte meg vállat vonva.-Te láttad már a feleségét amúgy?-pillantott pár pillanat múlva kíváncsian a másik rezidens lányra.
-Igen-válaszolta.-Miért?
-Hogy néz ki?-pillantott rá ismét kíváncsian.
-Kedvesnek tűnik-válaszolta Clara.-Hullámos, vörös haja van…ahogy a kislányuknak is-állt neki leírni Esme-t.-Csinos. Nem mondanám meg, hogy három hete szült babát, ha nem tudnám…
-Ah, francba-csúszott ki a száján némi csalódottsággal hangjában.-Mondjuk ez a tényen akkor sem változtat, hogy minimum három hete nem szexelt a pasas, úgyhogy…talán nem lesz nehéz dolgom.
-Borzasztó vagy, Violet-jegyezte meg Clara. Na, ezzel maximálisan egyet értettem.-Azért azt tudod, hogy nem minden pasi disznó. Dr. Cullen pedig elég nagy úriember hírében áll.
-Van egy mondás…„Egy úriember nem más, mint egy türelmes farkas.”-vette vissza a szót a kiscsaj magabiztossággal hangjában.-Tudod mit jelent?
-Akarom én azt tudni?-sóhajtotta kissé fáradtan a másik lány.
-Azt jelenti, hogy nincs igazából olyan, hogy úriember-pillantott rá ismét.-Ő is ugyanazt akarja, mint a többi, csak hajlandó azt kivárni-magyarázta.-De…tőlem hamarabb is megkaphatja, amit akar.
-Nem értem, miért barátkozom veled-forgatta meg a szemeit.-Na jó, én megyek Dr. Bailey-nek asszisztálni. Ajánlom, hogy te is inkább arra koncentrálj, és ne egy szakorvos farkára…
-Lehet egyszerre a kettőt is, Clara-jegyezte meg nevetve, mielőtt mindketten elindultak volna ellentétes irányba saját dolguk végeztére.
-Hű…-szólalt meg végül elsőnek Derek némi döbbenettel a hangjában, ahogy rám nézett.-A kiscsaj tényleg nem semmi.
-És Carlisle-nak ez nem tűnik fel-emlékeztettem őt erre.
-Oké, mos már hivatalos-fordult ekkor hozzám ismét komolysággal arcán.-A haverunk megvakult. El kell küldjük szemészhez.
-Szerinted…kéne erről szóljunk Esme-nek?-pillantottam rá némi bizonytalansággal hangomban, amire Derek arca is elgondolkodóvá vált.-Carlisle nem az a fajta, aki félrelép, de csak kéne tudjon arról, ha valaki ennyire eltökélten…dugni akar a férjével, nem?
-Fogalmam sincs-válaszolta kissé tanácstalanul.-De beszélhetnénk a lányainkkal, lehet egy nő másként gondolkodik erről…
-Mindenképp-biccentettem egyetértőn, mielőtt tovább folytattuk volna utunkat a kórházi kantin felé.
 
 
 
 
(Esme szemszöge)
 
 
 
 
-Jól van, Lilly-pillantottam rá, amint felírtam a következő egyszerű matek egyenletet a kis mágneses rajztáblára.-Itt a következő feladat-mosolyogtam, amint elé helyeztem az asztalra azt.
- Ez…7 – 6 =_____ -olvasta fel elgondolkodva.-Ez itt 7-emelte fel hét darab ujjacskáját-, ha abból kivonunk 1-et, 2-t, 3-at, 4-et-kezdte el letenni sorban ujjait-, 5-öt, 6-ot, akkor az…1-válaszolta végül lelkesen rám pillantva, amire én egy büszke mosollyal az arcomon kezdtem igenlő bólogatásba.
-Nagyon jó, nagyon ügyes vagy-tapsoltam meg őt dicsérően.-Írd oda akkor az 1-est…
-Oké-mosolyogta elégedetten, amint kezébe véve az asztalon a tábla mellet pihenő táblaíró filcet, nekiállt felrajzolni egy egyest az egyenlet után általam húzott vonalra. Én eközben oldalra fordítva fejemet egy gyors pillantást vetettem a pihenőszékben szundikáló kisfiamra, hogy megbizonyosodjak afelől, hogy minden rendben van. Még mindig aludt.
Istenem, alig tudtam elhinni, hogy már most mennyivel nagyobb, mint amikor Addison a karomba adta őt három hete…még inkább azt, hogy milyen sokat fejlődött.-Kész van, anyu!
-Nagyon szuper vagy-pillantottam vissza kislányomra elismerően.-Na, jöhet még egy feladat, mielőtt csinálnánk valamit tízóraira?
-Igen, igen, igen!-válaszolta lelkesen, mire én elvéve a táblát egy gyors törlés után neki is álltam felírni rá a mai utolsó kis matekpéldánkat.
-Ez lesz ma a legnehezebb-pillantottam rá ismét komolysággal hangomban elé helyezve a táblát, pici arca pedig ismét gondolkodóba fordult, ahogy elolvasta a rajta lévő egyenletet.
-Akkor…11 – 6=_____-olvasta el még mindig gondolkodva.-Ez itt 10- terpesztette ki mindkét kezének öt-öt ujjacskáját-, így pedig 11-emelte meg utána egyik kezének hüvelyk ujját egy eltökélt kis mosollyal arcán.-Kivonok belőle 1-et-tette le hüvelykujját, mielőtt ismét kiterpesztette volna mindkét kezének ujjacskáit.-Akkor az 10, és maradt még 5-folytatta tovább koncentrálva.-Kivonok még 1-et, 2-t, 3-at, 4-et és…5-öt-csukta össze jobb kezét, így már csak 5 darab ujjat hagyva meg a számolás végén.-Akkor az 5-emelte rám lelkesen csillogó szemecskéit, mire én ismét tapsolva kezdtem válaszul mosolyogva helyeslő bólogatásba.-Jó volt, anyu?
-Tökéletes, drágám-simítottam meg arcocskáját büszkeséggel hangomban.-Nagyon ügyes, okos kislány vagy, remélem tudod-álltam fel mellőle a nappali padlójáról, mielőtt elindultam volna a nem messze lévő, szomszédos konyha irányába.-Nos, akkor mit kérsz tízóraira, nagylány?
-Banánt-ugrott fel ő is lelkesen utánam szaladva a konyhába, mielőtt lehagyva engem felpattant volna az egyik konyhasziget melletti bárszékre.
-Akkor banán lesz-mosolyogtam a gyümölcskosárhoz nyúlva elvéve egyet-egyet az általa kért gyümölcsökből.-Viszont…mi lenne, ha kicsit megbolondítanánk, hm?-pillantottam kislányomra játékossággal hangomban vonva fel szemöldökömet, mire palaszín szemecskéi azonnal felcsillantak annak hallatán.
-Jó! Jó! Jó!-ismételte lelkes mosolygással hangjában.-Mit csináljuk vele, anyu? Mit?
-Hát…csinálhatnánk mini mogyoróvajas-banános szendvicseket-álltam neki egy lelkesítő mosollyal arcomon rá pillantva, miközben a hűtőszekrényhez léptem a mogyoróvajért.-Felszeleteljük a banánt karikákra, teszünk a karikákra mogyoróvajat, és így összeragasztjuk őket. Sőt, akár…rátűzhetjük a karikákat így egy pálcikára, és lesz egy mogyoróvajas-banános saslikunk!-vázoltam fel neki ötletemet tovább lelkesítve őt, mire Lilly szemecskéi izgatottságában még nagyobbakra nyíltak.-Na? Mit szólsz?
-Saslik! Saslik! Saslik!-mosolyogta majdhogynem felugorva a helyéről, mire nem bírtam megállni, hogy halkan nevetni kezdjek lelkesedése láttán.
-Akkor csinálunk egy mogyoróvajas banánsaslikot-vettem elő egy kést a fiókból, hogy azzal majd felkarikázhassam az ehhez szükséges banánjainkat.-Szeretnéd te meghámozni a banánokat?
-Igeeeen!-válaszolta izgatottsággal hangjában, mire miután kezébe adtam a két gyümölcsöt, ő lelkesen neki is állt lehúzni azoknak a héját ügyes kis kezeivel.-Anyu, átjöhet majd szombaton Jake játszani?-emelte rám pár pillanat múlva szemecskéit kíváncsian.
-Részemről igen-válaszoltam egy apró mosollyal az arcomon, amint nekiálltam felkarikázni az egyik, kislányom által már megpucolt banánt.-Viszont Jasper is most szombaton hívja majd át Alice-t filmezni, úgyhogy meg kell osztozzatok a helyen-folytattam kicsit komolyabban pillantva rá.-Ők is szeretnék jól érezni magukat, ugyanúgy ahogy te és Jake, úgyhogy senki nem zavarhat senkit. Megbeszéltük?
-Igen -vágta rá Lilly azonnal.-Jók leszünk, ígérem.
-Akkor tényleg semmi akadálya-simítottam meg arcocskáját mosolyogva, mielőtt tovább folytattam volna a banán felkarikázását.-És mit fogtok csinálni Jake-kel?-pillantottam vissza rá kíváncsian.
-Erődöt fogunk építeni a szobámban-mosolyogta lelkesen mesélve terveiket.-Aztán majd rajzolunk az erődben, utána meg kimegyünk játszani Gingerrel.
-Ezek nagyon izgalmas tervek-pillantottam rá ismét még mindig egy apró mosollyal arcomon.-Ha kell valami az erődhöz, csak szólj!
-Okés-biccentett lelkesen, miközben kis kezeivel lassan befejezte a második banán meghámozását is.-Kész a másik is.
-Nagyon ügyes vagy-vettem el tőle, hogy azt is az előzőhez hasonlóan felkarikázzam.-Köszönöm!
-Anyu, kérdezhetek valamit?-pillantott rám pár pillanat múlva kíváncsian, amint én letéve a kezemből a kést nekiálltam kinyitni a mogyoróvajat.
-Hogyne kérdezhetnél, drágám-pillantottam rá, miközben kivettem a fiókból a kenőkést.-Kérdezz nyugodtan!
-Most hogy már nincs Will a hasadban-állt neki elgondolkodva összevonva kis szemöldökeit.-Lehet újra kisbaba a hasadban?
-Nos-álltam neki egy apró nevetéssel a hangomban-, igen, de…ez nem ilyen egyszerű-nevettem tovább egy újabb mosollyal az arcomon.-Elvileg lehetséges lenne, hogy ennyi idővel azután, hogy egy anyukának kisbabája született, megint kisbaba kerüljön a hasába-magyaráztam.-De az nem tesz jót az anyukának, ha ilyen hamar újra kisbaba kerül a hasukba. Az anyukáknak kell az idő, hogy felgyógyuljanak abból, hogy babájuk született.
-És az mennyi idő?-emelte rám szemeit ismét kíváncsian újabb mosolyt csalva ezzel  arcomra.
-Hát, a doktornénik és doktorbácsik azt szokták mondani, hogy ez legalább 6 hét-mutattam fel 6 ujjamat neki szemléltetésként.-Addigra gyógyul meg az anyukák pocakja.
-Értem-válaszolta még mindig elgondolkodva.-És ha letelt a 6 hét, megint lesz egy kistesóm a hasadban?
-Nem-kuncogtam fel kérdése hallatán válaszul.-Lehetne ugyan, de nem lesz. Nekem és apunak most te, Jasper és Will éppen elegek vagytok-simítottam meg arcát ismét mosolyogva.-Egyszer majd lesz még kisbabánk, de az nem most lesz-folytattam.- Ezért van itt a karomban ez a kis botocska-mutattam meg neki a bal felkarom bőre alatt lévő kis eszközt finoman ujjaim közé fogva azt bőrömön át.-Ez arra való, hogy ne legyen olyan sejtecske a hasamban, ami tud választani az apu által nekem adott sok-sok kis sejtből, mikor szeretjük egymást, és így nem lesz kisbaba a hasamban.
-Kár-válaszolta kicsit csalódottan, mire akaratlanul is felnevettem ennek hallatán.-Will olyan cuki. Csinálhatnátok még több kistesót nekem.
-Jaj, drágám-léptem hozzá egy apró puszit nyomva buksijára-, ezt a kérésedet most nem tudjuk teljesíteni apuval. Amikor visszamegyek dolgozni, nagyon sokat kell majd dolgoznom meg tanulnom, mert lesz egy vizsgám, hogy ugyan olyan nagy doktornéni legyek, mint Addison nénikéd, utána pedig még egy vizsgám lesz, hogy olyan beteg embereket is nagy doktornéniként gyógyíthassak, mint Derek bácsi-magyaráztam tovább komolyan.-Nem lenne időnk apuval egy újabb kistesóra. Nem lennénk jó anyu és apu, ha ennek ellenére csinálnánk neked még egy kistesót, mert szeretnénk nektek és majd a jövőben neki is megadni mindent, hogy boldogok legyetek. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha várunk vele-pöccintettem meg orrocskáját játékosan, mire komoly kis arca azonnal nevetésbe fordult ennek hatására egy apró mosolyt csalva így az én arcomra is.- Jó?
-Jó-válaszolta kisebb beletörődéssel hangjában. Láttam rajta, hogy nem erre a válaszra számított.
-Megígérem neked itt és most, hogy lesz még kistesód-pillantottam rá kisebb lelkesítéssel mosolyomban.-Majd kérdezz rá nálunk pár év múlva újra…
Ebben a pillanatban Will nyűgös kis nyöszörgése szakított ki minket a pillanatból, mire én sietve a csaphoz lépve mostam le a kezemről a banán ragacsos maradékát, mielőtt a pihenő székben egyre nyűgösebbé váló kisfiamhoz lépve gyorsan karomba vettem volna őt.-Úgy látom más is megéhezett így tízórai időre…
-Idehozzam a cicipumpádat, anyu?-pillantott rám segítőkészséggel hangjában Lilly, mire én alig bírtam megállni, hogy el ne nevessem magam az általa használt kifejezés hallatán.
-Nem kell, drágám, majd én bemegyek a mellszívóért-válaszoltam még mindig a nevetés ellen küzdve, miközben  mellkasomra fektetve Will-t álltam neki őt gyengéden ringatva nyugtatni.-Viszont abban segíthetnél nekem, hogy amíg Will szopizik, te megkenegeted mogyoróvajjal a banánkarikák egyik oldalát, hogy aztán összetűzhessük őket egy sasliknak. Mit szólsz?
-Csinálom, anyu, csinálom!-csusszant át egy lelkes kis mosollyal az arcán székéről a felszeletelt banánokhoz közelebb álló, egyik másik székre, majd átülve arra sietve húzta maga elé a felszeletelt gyümölcsökkel teli vágódeszkát.
-A kenőkést használd, ne az éleset-szóltam még oda, miközben Will-lel karjaimban lassan elindultam a hálószobánk felé a mellszívóért.-Mindjárt visszajövünk, itt leszünk majd a nappaliban, csak előtte gyorsan beszaladunk a hálószobába.
-Okés-válaszolta, miközben kezébe vette a már odakészített kanalat és egy jókora kanál mogyoróvajat mert az üvegből, majd belerakta azt az annak odakészített kis tányérkába, én pedig fél füllel továbbra is kislányomra figyelve siettem be Willel a karomon hálószobánkba, hogy a már jól megszokott rutinunknak megfelelően egy kis anyatejet is pumpáljak szopizásával egyidőben.
 
 
 
 
(Carlisle szemszöge)
 
 
 
 
-Istenem, hát mennyire kis ügyes!-pillantott rám mosolyogással hangjában maszkja mögül Dalia, miközben tovább figyelte a videót, amit én vettem fel kisfiamról az előző nap.-Három hetes, és már így tartja a kis fejét?
-Pontosan-mosolyogtam büszkeséggel a hangomban, ahogy én is tovább szemléltem kisfiam nem is olyan apró szárnypróbálgatásait.-A fejét már egy hetesen is emelte, de most már egészen hosszú ideg megtartja így a kis buksiját.
-Még mindig jól alszik?-pillantott rám kíváncsian, amire válaszul egy igenlő bólogatásba kezdtem.
-Még mindig-mosolyogtam.-Éjszakánként egyszer azért ébreszt minket, de…egy kezemen meg tudom számolni, hogy ezalatt a 20 nap alatt, hányszor kellett egynél többször keljen hozzá valamelyikünk. Nagyon nyugis baba.
-Kis manócska-kuncogta pillantását ismét a videóra emelve.-Meg kell jegyezzem, hogy nagyon jól néz ki Dr. Cullen-szólalt meg ismét őszinte csodálattal hangjában a videón Willel a karjában  a nappaliban táncoló szerelmemre pillantva.-Én nem voltam ilyen fitt három héttel szülés után. És látszik rajta, hogy ő is mennyire boldog.
-Nagyon vártuk már Willt-mosolyogtam mérhetetlen örömmel hangomban.-Nagy boldogság mindkettőnknek, hogy itt van, és hogy egészséges és boldog baba…Ó, jut eszembe, van még egy videó, amit mutatni akartam-öltött ekkor eszembe, miközben sietve nekiálltam kikeresni egy másik felvételt a telefonomon.-Tegnap éjszaka a lányom is felébredt arra, hogy sír a kistesó, és szeretett volna segíteni megetetni őt-kezdtem el mesélni, miközben megtalálva a videót a telefonomon elindítottam azt.-Nézze, milyen aranyosak!-fordítottam felé a telefonom kijelzőjét meghatott mosolygással hangomban.-Lilly olyan jó nagytesó.
-Hát milyen ügyes, okos, aranyos ez a nagylány-mosolyogta meghatott ámulattal a hangjában figyelve, ahogy a felvételen Lilly a Will szobájában lévő kis fotelban ülve cumisüvegből eteti kistesóját.-Amikor mi hazahoztuk a kisebbik fiamat, az akkor 3 éves bátyja megkérdezte, hogy mikor visszük vissza…
-Mintha a nővéremet hallanám-nevettem fel elhangzott mondatán.-Pontosan ugyan ezt mondta a szüleim szerint, mikor engem annak idején még az őskorban hazavittek.
-Őskorban?-kuncogott fel ő is szavaim hallatán.-Ugyan már, maga fiatalabb mint én. Ha korán kezdtem volna, az anyja lehetnék. Ne öregítsen, Dr. Cullen!
-Nem állt szándékomban-nevettem halkan ismét.
-Egyébként mikor jön majd vissza dolgozni a másik Dr. Cullen?-pillantott rám újra ekkor kíváncsian, miközben tovább figyelte az általam mutatott videót.-Már kezd hiányozni itt, a műtősnői körökben is a jelenléte…
-Még kicsit több, mint két hónapig biztosan otthon lesz-válaszoltam, amint a videó végeztével leraktam telefonomat a műtő egyik szekrényére.-Hiányzik neki ugyan a munka, a műtő, de…annyira boldog, hogy most igazán megélheti ezt az időszakot a babával-mosolyogtam.-Lilly-vel erre nem volt lehetősége. Nem volt ideje igazán…élvezni ezt a kezdeti időszakot vele-sóhajtottam aprót visszaemlékezve arra az időszakra, mikor alig egy hónappal Lilly születése után ismét munkába kellett álljon. Akkor még lábadozott a szülésből és a balesetből egy 1 hónapos csecsemővel a karján, ott voltam én, aki akkor még mankóval is éppen csak járni tudtam, és ő így dolgozott napi minimum 8 órát, hogy haladjon a szakképzésével, letehesse a vizsgáját, és biztosítsa az anyagi biztonságunkat, ami az én kiesésemmel és egy újszülöttel félő volt, hogy meging. Hatalmas áldozatot hozott akkor a családunkért.-Olyan nehéz volt neki akkor…Egyedül kellett összetartson mindent és mindenkit.
-Dr. Cullen igen erős nő-emelte rám ismét szemeit komolysággal hangjában.-Ezt már akkor is tudtam, mikor először találkoztunk annak a…traumás sérves kisfiúnak a műtéténél-folytatta, amint felidézte a műtétet, ahol én és Esme először operáltunk együtt, ahogy pedig engem is elárasztottak az emlékek, nem bírtam megállni, hogy elmosolyodjak.-Már akkor láttam benne, hogy nagyszerű kolléga lesz. Ügyes volt a keze, megvolt a tudása, csak éppen…egy kis magabiztosság hiányzott akkor még-kuncogta.-A szíve pedig aranyból volt. Azt is tudtam, hogy jól ki fognak jönni, mert maga is egy kivételesen jó ember-tette hozzá mosolyogva maszkja mögött.-Titkon drukkoltam is, hogy összejöjjenek.
-Ejnye, Dalia, hát maga össze akart boronálni minket?-fordultam hozzá tettetett megrovással a hangomban, mire ő nem bírta megállni, hogy fel ne nevessen reakcióm hallatán.
-Dr. Cullen láthatóan magányos volt az azt megelőző sok-sok évben, és amikor egymásra néztek itt, operálás közben, már…közel sem tűnt annyira annak-magyarázta még mindig halkan kuncogva.-És nem mondhatja, hogy rosszak voltak a megérzéseim.
-Nagyon is jók voltak a megérzései-helyeseltem.-Nem véletlen tartunk itt 5 és fél év házassággal hátunk mögött, 3 gyerekkel az életünkben.
-Őszinte boldogsággal tölt el, hogy így egymásra találtak-mosolyodott el ismét.-Megérdemlik egymást…és azokat a csodálatos gyerekeket is.
-Köszönjük, Dalia!-pillantottam rá meghatottság és hála egyvelegével hangomban.-Nos, azt hiszem ideje bemosakodnom, igaz?-emeltem rá ekkor újra szemeimet egy apró nevetéssel hangomban összecsapva tenyereimet.
-Bizony!-válaszolta helyeslően.-Hamarosan kezdünk.
-Annyi még, hogy ma az egyik rezidens kolléganő megkérdezett reggel, hogy bejöhet-e asszisztálni, és én megengedtem neki-pillantottam még vissza a bemosakodó fotocellás ajtajából visszafordulva.-Úgyhogy mindenből kettő kellene.
-Már készítem is, Dr. Cullen!-biccentett, mire én ezt követően sietve be is léptem a bemosakodóba, hogy mihamarabb előkészüljek a rám váró operációra.
 
 
 
 
(Esme szemszöge)
 
 
 
 
 -Nagyon jó, Will! Nagyon ügyes vagy!-pillantottam hason fekve lelkesítéssel mosolyomban kisfiamra, amint ő az hátsó kertben kiterített vastagabb pléden velem szemben pocakján hasalva emelgetve fejecskéjét igyekezett megtartani azt.-Hát milyen erős nagyfiú vagy te, hm? Aki így megtartja a fejét, az nem lehet más, csak egy igazi nagyfiú.
-Hozd a labdát, Ginger! Hozd!-kiáltotta mosolyogva Lilly, miközben elhajította a labdát kutyusunknak az udvar másik vége fele, amire Ginger egy másodpercet sem vesztegetve iramodott meg játéka után, mielőtt felkapva azt ismét Lilly felé vette volna az irányt.-Ügyes kutya, Ginger! Jó kutya!
-Figyelj arra, hogy veszed el tőle a labdát!-emlékeztettem őt felé fordulva egy pillanatra.
-Oké, anyu!-pillantott ekkor rám, majd vissza a felé szaladó kutyusunkra.-Ginger, ül!-emelte meg jobb kezét mutatóujját feltartva, amire Ginger engedelmeskedve szavainak azonnal teljesítette is kisgazdija parancsát.-Jó, kutya! Ereszd!- utasította ekkor ismét, mire ő azonnal elengedte a játékot, így ejtve kislányom lába elé szeretett labdáját.-Nagyon jó kutya vagy, Ginger! Ügyes vagy!-simogatta meg kutyusunk kezecskéjéhez képest hatalmas buksiját, mielőtt zsebéből elővéve egy jutalomfalatot odaadta volna azt neki.-Okos kutya.
-Nagyon jó, Lilly!-mosolyogtam rá dicsérően büszkeséggel hangomban. Lilly remekül bánt Gingerrel, igazán felelősségteljes gazdi volt. Megértette, hogyan kezeljen egy akkora kutyát, ami ülve majdnem akkora mint ő, és megtanulta értelmezni és megérteni, mit akar mondani kutyusunk egy-egy testbeszéde vagy épp tette. Még nincs 5 éves, mégis jobban tudja, hogyan nyúljon egy állathoz, mint a legtöbb felnőtt.-Jól van, Will-pillantottam ismét kisfiamra-még 2  perc pocak idő, aztán ennyi elég lesz egyelőre most.
-Anyu, miért kell Willnek így feküdni a hasán minden nap?-fordult hozzám kíváncsian Lilly ismét,  miután újra elhajította a labdát.- És miért háromszor?
-Tudod, Lilly-álltam neki magyarázni-, azzal, hogy Will így fekszik a pocakján, erősödnek az izmok a nyakában és a vállacskáiban, és így el tud majd kezdeni megtanulni ülni, mászni, végül pedig járni-mosolyogtam.-És azért háromszor, meg azért ennyi ideig, mert ennyi idősen még ennél többet nem szabad-magyaráztam tovább.-Nem szabad túlerőltetni sem azokat a pici izmokat.
-Én is így tanultam meg járni?-pillantott rám ismét érdeklődéssel szemeiben, amire én válaszul egy igenlő bólogatásba kezdtem.
-Te is-válaszoltam még mindig mosolyogva.-Csak, amikor te voltál ilyen pici, én már dolgoztam, úgyhogy odabent az ügyeleti szoba padlóján játszottunk így.
-Miért dolgoztál akkor, anyu?-emelte rám újra szemecskéit kissé értetlenül, miközben közelebb sétálva hozzám mellém csücsült a paplanra.-És most akkor miért nem?
-Akkor…nem tudtam annyi ideig itthon maradni, mint most-sóhajtottam pár pillanatnyi gondolkodást követően ráemelve szemeimet, amint a szívem egy pillanatra összeszorult az engem elárasztó lelkiismeretfurdalás hatására. Vele nem élhettem ezt át így, pedig megérdemelte volna.-Apunak akkor volt eltörve a lába, és emiatt ő nem tudott dolgozni, így… nekem kellett. És te is jöttél velem-pöccintettem meg nevetve orrát játékosan egy apró nevetést váltva ezzel ki belőle is.-Ahogy Will is fog, mikor visszamegyek dolgozni.
-Biztos jól érzi majd magát-mosolyogta, miközben végig simította ujjait az időközben mellé telepedő Ginger bundájában.-Én is szeretek oda menni, mert ott van Mark bácsi és Derek bácsi, Callie néni és Addie néni, meg Izzie néni és George bácsi-sorolta lelkesedéssel kis mosolyában, amire én is ismét elmosolyodtam.-Mind olyan jófejek. Szeretem őket.
-Ők is mind nagyon szeretnek téged-simítottam meg arcocskáját, mire arra egy újabb boldog kis mosoly húzódott szavaim hallatán. Ekkor Will morcos kis nyöszörgése szakított ki minket a pillanatból, ahogy lassan közeledve az ebédidőhöz így kezdte jelezni számomra, hogy igazán ideje lenne már újra megtölteni üres kis pocakját.
-Willy éhes-jegyezte meg Lilly hallva kisöccse nyűgösségét, mire én egy alig hallható nevetés kíséretében kezdtem helyeslő bólogatásba, ahogy feltérdelve a paplanon karjaimba vettem kisfiamat.
-Ahogy mondod-mosolyogtam válaszul.-Hé, mit szólnál ahhoz, ha még hintáznánk egyet, miután megetettem Willt?-pillantottam le ekkor Lilly-re, mire ennek hallatán azonnal felcsillantak szemei.-Szerintem még belefér, mielőtt bemegyünk ebédelni apuhoz…
-Jó, jó, jó!-válaszolta lelkesen felpattanva, így kezdve izgatott ugrálásba.-Addig maradhatok még játszani Gingerrel?
-Persze-biccentettem, amint kezemben Will-lel elindultam veranda irányába.-Itt leszek kint én is, csak kihozom Will kendőjét és a mellszívót. De itt leszek a verandán, ha kell bármi, jó?
-Okés-húzódott újabb mosoly kis arcára.-Gyere, Ginger, játszunk még!-pillantott kutyusunkra,  mielőtt sietve együtt megiramodtak volna az udvar másik vége felé.
 
 
 
 
(Mark szemszöge)
 
 
 
 
-Jöttem, ahogy végeztem-hallottam meg Callie hangját a hátam mögül, és mire ráeszméltem már mellettem is ült a galérián.-Akkor ő az?
-Igen-válaszoltam tovább figyelve a lent a műtőben Carlisle-lal szemben álló, Violet nevű kiscsajt.
-És? Mink van eddig?-szegezte tekintetét ő is delikvensünkre.-Ó, nézzenek csak oda-szólalt meg mielőtt bármit mondhattam volna.-Cicik ki, popsi ki. Tudja, mit akar.
-Akkor te is látod, nem csak mi-pillantottam rá egy kevés megkönnyebbültséggel hangomban megerősítése hallatán. Ezek szerint nem vagyunk bolondok Derekkel, a kiscsaj tényleg flörtöl.
-Hát…az ember a bárban áll így egy pasival szemben, nem pedig a műtőasztalnál-tette hozzá célozgatással hangjában.-Randiztam nőkkel és én magam is nő lennék, szóval maximálisan megerősíthetem, hogy ez nem egy közömbös testtartás-folytatta egy célozgató mosollyal arcán.-Ahogy pedig rá néz…na az az, ami teljesen félreérthetetlenné teszi a dolgot-pillantott rám ismét meggyőződéssel a hangjában, mielőtt ismét a Carlisle-t szemeivel intenzíven fixírozó lányra emelte tekintetét. A kiscsaj nem is a műtétre figyelt, végig a haverunkat méregette.-Majd kiesnek a szemei, csüng rajta. Vetkőzteti a szemeivel. Ha a tekinteteddel meg lehetne dugni valakit…
-Én is ugyan ezt mondtam Carlisle-nak-szakítottam félbe meghallva legjobb barátomhoz intézett szavaimat szájából.-De Ő egyszerűen ezt nem látja.
-Carlisle-nak Esme radar van a farkában, ami csak arra reagál, ha Ő flörtöl vele-jegyezte meg nevetve, amire én se bírtam megállni, hogy én is nevetni kezdjek.-De komolyra fordítva a szót-váltott ismét komolyabb hangnemre- igen, ez bizony tényleg flörtnek tűnik. Bár ez még elég kevés információ ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a pontos szándékról, csak annyi biztos, hogy nem közömbös neki a mi barátunk.
-Nagyon ügyes kezei vannak, Dr. Cullen!-hallottuk meg a kiscsaj hangját odalentről, amire Callie és én is egyszerre felhördültünk, ahogy meghallottuk ezt a még csak elrejteni sem próbált, célozgató tónust hangjában.
-Jézusom, kislány, ez nagyon klisés volt-jegyezte meg Callie egy kisebb lesajnáló nevetéssel hangjában.-És nagyon átlátszó.
-Még Dalia is megforgatta a szemeit arra, amit hallott-nevettem én is a traumás műtősnőre pillantva, akinek jól láthatóan grimaszba fordult az arca még a maszk alatt is. De Carlisle vonásai meg se rezzent a szavak hallatán. Ez most nem csak vak, hanem már süket is?
-Köszönöm, Dr. Reed, mindig jól esik az elismerés-hangzott el barátunk udvarias válasza, miközben fel sem pillantva a műtéti területről folytatta az operációt.-Kérnék egy kis szívást, Dr. Reed!
-Azonnal-válaszolta neki erre egy előzőjéhez hasonló tónussal a hangjában, amire én és Callie ismét felhördültünk. Ez már annyira egyértelmű volt, hogy az már fájdalmasan nevetséges.
-Ez egyre gázabb-nevette mellettem kínjában ismét Callie.-Komolyan…
-Mi a véleményed?-fordultam ekkor hozzá valamivel komolyabban.-Szóljunk Esme-nek erről az…egészről?-biccentettem fejemmel a lány irányába.
-Szólhatunk-válaszolta-, de nem fogja érdekelni szerintem-pillantott ekkor rám őszinte meggyőződéssel hangjában.-Carlisle és ő maximálisan megbíznak egymásban. Carlisle láthatóan semmi érdeklődést nem mutat a csajszi iránt-mutatott a barátunkkal szemben álló Violetre-, és hát nem hinném, hogy ő lenne az első, akiről visszahallja, hogy bejön neki a férje. Carlisle népszerű női körökben, ő az abszolút DILF. Téged is Daddy-nek hívnak a lányok, mégsem izgatom magam rajta.
-Sosem értettem, mitől vagyok Daddy-sóhajtottam elgondolkodva.-Nincs gyerekem, miért lennék Daddy
-Nem hiszem el, hogy tudod, mit jelent a DILF, de azt nem, hogy ki a Daddy-pillantott rám ekkor hitetlenkedve Callie halkan nevetve.-A Daddy mindig valamilyen szexi, idősebb pasi, aki erősen vonzza az apa komplexusos lányokat, akik szeretik a…dominánsabb férfiakat-magyarázta komolyság és nevetés kettősségével hangjában.-A DILF-nél ezzel szemben követelmény, hogy legyen gyereke. Gyakorlatilag egy szexi apuka. Úgyhogy Carlisle DILF, te pedig Daddy vagy.
-Szeretnéd, ha a Daddy-d lennék, Torres?-vontam fel szemöldökömet viccelődő incselkedéssel hangomban, mire ő vállon boxolva engem kezdett újból nevetésbe, ezzel belőlem is nevetést váltva ki.
-Csak mert nem vagyok jóban az apámmal, nem jelenti azt, hogy gerjedek az ilyesmire-válaszolta ismét rám pillantva.-De ezt majd este megbeszéljük-folytatta egy enyémhez hasonló tónusra váltva.-Nem vagyok ellene semmi újnak.
-Imádom, hogy mindig meg tudsz lepni-néztem utána izgatottsággal hangomban, ahogy elindult a galéria ajtaja felé.
-Nekem most mennem kell összerakni egy kettétört combcsontot-pillatott még órájára visszafordulva hozzám.-De ebédnél találkozunk, és akkor majd…beszélünk Esme-vel is.
-Kíváncsi vagyok, mennyit nőtt a mini Carlisle-mosolyogtam ismét felnevetve.-Mutat ugyan mindig képeket Carlisle, de szerintem az úgysem adja át a valóságot.
-Én is alig várom, hogy meggyurmázzam végre azt a nagyfiút-mosolyogta kezeivel imitálva a gyúró mozdulatot.-Na, de rohanok! Hamarosan találkozunk!
-Csá-csá, szivi!-intettem neki viccelődve.
-Pá, Daddy!-kacsintott rám kilépve az ajtón, mire nem bírtam megállni, hogy felnevetve megcsóváljam a fejemet. Callie mellett sosem unatkoztam. Emiatt szerettem őt annyira nagyon.
 
 
 
 
(Esme szemszöge)
 
 
 
 
-Hát, sziasztok!-pillantott ránk lelkesen Izzie, amint felugorva a barátaink által körbe ült ebédlőasztaltól elénk sietett.
-Izzie néni! Izzie néni!-szaladt elé Lilly, mire odaérve Izzie azonnal karjaiba kapta őt.
-Szia, te kis hurrikán!-ölelte magához, miközben Lilly is átkarolta a nyakát így ölelve meg őt.-Hogy vagy, nagylány?
-Jól-mosolyogta válaszul.
-Szia, Izz!-léptem én is hozzá egy ölelésre a babahordozóból figyelgető Will-lel karomon.-Sziasztok!-intettem a többieknek is.
-Nagyon jól nézel ki, csajszi!-futtatta végig rajtam tekintetét Izzie.-Esküszöm, nem mondanám meg, hogy 3 hete szültél, ha nem lógna ott a karodon ez a nagyfiú-hajolt ekkor a közelebb babahordozóhoz, amire Will halkan nyöszörögni kezdett.-Hát szia, mini Carlisle!-köszönt neki is mosolyogva.-Hogy vagy?
-Szerintem jól érzi magát Willy, Izzie néni!-szólalt meg a még mindig rajta csüngő kislányom.-Sokat eszik, meg nagyon szeret aludni. És már tök sokáig megtartja a fejét.
-Tényleg?-pillantott Lilly-re ámulattal a hangjában Izzie.-Hát ez csodálatos.
-Gyertek, üljetek le!-pillantott rám Derek, miközben mindannyian kicsit összébb húzódtak, így csinálva helyet nekem.
-Köszönjük!-mosolyogtam, amint a babahordozót az asztalt körbefutó padra helyezve helyet foglaltam barátaink közt.
-És Carlisle-t hol hagytad?-pillantott rám ismét kíváncsian Izzie, miután mellém ültetve Lilly-t ő is visszaült az asztalhoz.
-Még operál, de hamarosan itt lesz-válaszoltam mosolyogva, amint megigazgattam Will takaróját.-Amikor elindultam otthonról, megcsörgettem, és pont akkor készült bemosakodni az utolsó műtétjéhez.
-Elszórakoztatunk addig mi téged-nevetett fel Mark, mire én és a többiek sem bírtuk megállni, hogy szintén nevetni kezdjünk.-És hogy vagytok?
-Igen, mesélj!-szólalt meg Callie is mellette.-Hogy vagy anyuka?
-Elég jól-mosolyodtam el ismét.-Én magam is alig hiszem el, hogy csak 3 hete szültem, mert…olyan sok energiám van-tettem hozzá nevetve.-Lilly-vel ilyenkor még annyira kimerült voltam, most meg úgy érzem, simán végig állnék egy 5-6 órás műtétet akár itt és most.
-Azért remélem, rendesen pihensz-fordult ekkor hozzám Addison is némi szigorral hangjában.-Semmi kocogás, igaz?
-Semmi kocogás-sóhajtottam válaszul egy apró nevetéssel hangomban.-Csak séta, könnyed torna és jóga, ahogy megbeszéltük.
-És mi a helyzet…odalent? Tudod…-biccentett célozgatással hangjában kérdéses régióim irányába Izzie, egy újabb apró nevetést váltva ki ezzel belőlem.-Kiheverte már a traumát?
-Igen, minden rendben-kuncogtam tovább.
-Azért…remélem még nem játszottatok egymással-pillantott rám Addison mutatóujját megemelve rázva meg csuklóját.-Még 3 hétig semmi nyulka-piszka…
-Nem csináltunk még semmit, esküszöm!-szóltam közbe megadóan felemelve mindkét kezemet.-Bár párszor…majdnem elcsábultunk, igaz, ami igaz-folytattam szemeimet lesütve beismerve az igazságot-,  de észnél voltunk. Nem történt semmi.
-Nagyon helyes-pillantott rám ismét komolyan Addison.
-És nem hiányzik a munka?-fordult ekkor hozzám kíváncsian Derek is.-Mert a munkának hiányzol-nevette el magát, amire én sem bírtam megállni, hogy felnevessek.-Nincs kit tanítsak.
-De, kicsit azért hiányzik-mosolyogtam még mindig nevetve.-Furcsa, hogy már két hónapja nem volt szike a kezemben, és hogy…nem látlak titeket minden nap.
-Nekünk is furcsa, hogy nem vagy itt-tette hozzá George, egy egyetértő bólogatást váltva ki a többiekből is.
-Most viszont, hogy már Will is nagyobb, többet jövök majd be-folytattam mosolyogva.-Meg arra is gondoltunk Carlisle-lal, hogy a közeljövőben…meghívnánk titeket is kicsit magunkhoz-pillantottam körbe rajtuk izgatott lelkesedéssel hangomban.-Csak egy kis laza, iszogatós, eszegetős este, ha ti is benne vagytok…
-Hogyne lennénk-vágta rá Izzie egy lelkes, széles mosollyal az arcán.-Mikorra tervezzünk?
-Mi a jövő hétvégére gondoltunk, de igazából amikor mindenkinek jó-válaszoltam.-Nem lenne azért egész estés a program, de rendelnénk pizzát, lenne bor meg sör azoknak akik  ihatnak, illetve alkoholmentes azoknak akik vezetnek, vagy…szoptatnak-kuncogtam fel mondatom végén egy pillanatra magamra pillantva.-Régen ültünk már össze mind.
-Részünkről abszolút megfelel a jövőhét-válaszolta Addison Derekre, majd ismét rám emelve szemeit.
-Detto-biccentett Callie is mosolyogva Markkal együtt.
-Jövőhéten megyünk bulizniiiii-mosolyogta lelkesen Izzie levegőbe emelve karjait, mire én újra nevetni kezdtem.-Szerintem mind várjuk már ezt az együtt lógást.
-Ha már olyan dolgokról beszélünk, amit mind nagyon vártunk-szólalt meg ekkor ismét Callie izgatottan felém fordulva-, nem akartam olyan hirtelen lerohanni, mert tudom, hogy nem szereti, de szabad meggyurmázni végre ezt a nagyfiút?-állt fel az asztaltól alig bírva visszafogni lelkesedését, mire én újabb halk kuncogás kíséretében kezdtem igenlő bólogatásba, miközben mosolyogva nekiálltam kihámozni Willt a babahordozóból.
-Valóban nem szereti a túl nagy hevességet, meg ha túl sokan körbenyüzsgik-tettem hozzá mosolyogva, amint kikapcsolva az őt a hordozóban biztonságban tartó övet karjaimba vettem kisfiamat.-De van két tesója, úgyhogy valamennyire kezd megedződni a fiatalember-mosolyogtam Callie kezébe adva őt, amire Will ajkait egy apró nyüsszenés hagyta el.-Néha elkerülhetetlen, hogy nagy legyen a nyüzsgés egy házban, amit öten laknak. 
-Hát szia, mini Carlisle!-kezdte el ringatni őt lelkes mosolygással hangjában Callie, mire Will szemecskéi azonnal hatalmasra nyíltak, ahogy nénikéje hangja hallatán rájött, hogy ezúttal nem az anyukája ringatja őt.-Na, mi az, csak nem megleptelek? Én vagyok az, Callie néni.
-Istenem, az a rengeteg szőke hajacska-jegyezte meg Izzie kisebb ámulattal a hangjában, ahogy ő is felállt, hogy jobban szemügyre vegye kisfiamat.-Mintha napról napra több lenne neki.
-Ő már a második hajas babátok-pillantott ekkor rám Addison is mosolyogva.
-Hát te egy nagyon cuki nagyfiú vagy-gügyögte mosolyogva Callie tovább ringatva Willt.-Milyen sokat nőttél egy hét alatt, hihetetlen…
-Igazi kis csajmágnes, már most-jegyezte meg viccelődve Mark az olvadozó Izzie-re és Callie-re pillantva.-Apja fia.
-És mi a helyzet veled, Lilly?-fordult ekkor kíváncsian Addison a mellettem ülő, karomat mosolyogva ölelgető kislányomhoz.-Még 3 hét után is tetszik neked a kistesó?
-Igen-válaszolta Lilly izgatott lelkesedéssel hangjában emelve szemeit keresztanyukájára.-Nagyon szeretem Willy-t. Jó, hogy van. Mondtam is anyunak, hogy csinálhatnának nekem még több kistesót-folytatta, mire belőlem egy apró köhintés tört fel, ahogy izgatott kis szavai hallatán félrenyeltem a nyálamat.
-És mit mondott erre anyukád, hm?-biccentett egy pillanatra nevetve irányomba fordulva Addison, majd vissza kislányomhoz, mire én szemeimet lesütve ismét halkan felnevettem.-Lesz még tesód?
-Lesz-vágta rá mosolyogva Lilly.
-De nem mostanában-tettem hozzá azonnal ismét Addisonra, majd a többiekre emelve szemeimet, hogy tisztázzam a dolgokat-Egyelőre ők hárman tökéletesen elegek nekünk-mosolyogtam egy pillanatra gyerekeimre pillantva, majd vissza barátaimra-, jönnek a szakvizsgák is, így…pár évig még biztosan nem lesz terítéken egy újabb babaprojekt. De Carlisle és én is egyet értünk abban, hogy lesz még babánk…valamikor.
-Már félúton vagytok, hogy lehessen egy saját baseball csapatotok-jegyezte meg nevetve Mark, amire egyikünk sem bírta megállni, hogy szintén újra nevetni kezdjen.-Ami amúgy állat menő lenne, úgyhogy meg ne álljatok most!
-Nem fogok 7 gyereket szülni, Mark-fordultam hozzá egy tettetett komolysággal arcomon ám még mindig nevetéssel hangomban.
-Ki akarja, hogy 7 gyereket szülj?!-hallottam meg ekkor magam mögött szerelmem hangját, amire pár pillanattal később ujjait hátulról vállamra simítva hullajtott apró csókot halántékomra ezzel csalva mosolyt arcomra.-Szia, szívem!
-Szia!-pillantottam fel rá tovább mosolyogva.-Hát remélem, hogy te nem.
-Apuuuuu!-csillant fel Lilly hangocskája is, miközben feltérdelve a padra apukája után nyújtózkodott.
-Szia, Liliomszál!-vette őt karjaiba így ölelve magához őt.-Hogy van az én csodás nagylányom? Hogy telt eddig a napotok?
-Jól-válaszolta Lilly, amint Carlisle visszaültette őt a padra, mielőtt ő is helyet foglalt volna mellettünk.-Számoltunk anyuval, olvastunk mesét együtt, sétáltunk az erdőben Willy-vel és Gingerrel, és játszottunk az udvaron is mindannyian-mesélte lelkesen.-Ó, és csináltunk tízóraira mogyoróvajas banánsaslikot!
-Hűha, hát jó kis aktív napotok volt eddig akkor-jegyezte meg közben megsimogatva kislányunk buksiját.-Ahogy pedig látom, Will elég rendesen körbe van rajongva-nevette, amint a még mindig Callie karjaiban kissé összezavarodva szemlélődő kisfiunkra pillantott, amire belőlem is egy újabb apró nevetés tört fel.
-Hát hogy ne lenne-válaszolta erre Callie komolysággal hangjában.-Hiszen annyira cuki-pillantott le ismét Will-re gügyögve.-Nem lehet nem szeretgetni.
-Mit kérsz ebédre?-simított ekkor egy kósza tincset fülem mögé Carlisle.-Megyek és veszek mindannyiunknak.
-Ugyan, nincs is annyi kezed, hogy elhozz három ebédet-mosolyogtam kuncogva egy apró puszit nyomva ajkaira, amire ő ismét nevetni kezdett, ahogy mindketten felálltunk az asztaltól-Megyek, segítek.
-Én segítek!-ugrott fel ebben a pillanatban az asztaltól Lilly is követve minket.
-Te akarsz segíteni?-pillantottam le rá egy apró nevetés kíséretében lelkesedése láttán, amire ő  válaszul egy izgatott,  igenlő bólogatásba kezdett.
-Igen, te most pihensz!-jelentette ki határozottan, ezzel barátainkból is egy újabb nevetést váltva ki.
-Nincs apelláta, Esme! Te most itt maradsz velünk-állapította meg Addison még mindig halkan nevetve.
-Akkor a szokásos csirkés szendvicsemet kérem-válaszoltam végül elfogadva sorsomat, ahogy visszaültem a helyemre.-És egy mentes ásványvizet.
-Rendelését felvettük. Köszönjük, hogy a Cullen futárszolgálatot választotta!-emelte kezét füléhez játékossággal hangjában Carlisle egy telefon formáját utánozva kinyújtott mutató és kisujjával, mire nem bírtam megállni, hogy ennek az összképnek a láttán egy hangosabb kacagás hagyja el ajkaimat. Tiszta lökött…de az én lököttem.-Mindjárt jövünk!
-Csak nyugodtan!-mosolyogtam utánuk pillantva még mindig halkan kuncogva.-Szeretlek!
-Én is szeretlek!-lépett még vissza egy apró csókra hozzám, mielőtt ujjai közé fogva Lilly kezecskéjét elindultak volna a büfé irányába.
-Istenem, annyira imádom őket-sóhajtottam boldogsággal hangomban, amint visszafordultam barátainkhoz.-Viszont most már nyugodtan mondhatod nekik, Addison, hogy nem fogok belehalni abba, ha egyedül megcsinálok dolgokat-pillantottam rá kisebb kérleléssel és nevetéssel a hangomban.-Légyszi…
-Oké, majd mondom-kuncogott fel ő is szavaim hallatán.
-Khm, nos…Esme-pillantott ekkor rám, majd a többiekre is pár pillanat múlva Callie komolysággal arcán, amire barátaink mindannyian apró bólintottak, amint az ő arcukra is egy Callie-éhez hasonló, komoly arckifejezés húzódott. Nem értettem ezt a hirtelen váltást. Mi folyik itt? Mi történt?-szeretnénk beszélni veled valamiről, vagyis…inkább valakiről.
-Mi az?-emeltem szemeimet rá, majd a többiekre még mindig kissé összezavarodva. Valami baj van.-Baj van?
-Hát…ez attól függ-válaszolta Callie, amint óvatosan visszahelyezte Will-t a mellettem lévő babahordozóba, mielőtt ő és Izzie is ismét helyet foglaltak volna az asztalnál.-Ismerve téged, szerintem semmiség, de mind úgy gondoltuk, hogy azért…tudnod azt kell róla.
-Hallgatlak-pillantottam körbe némi aggodalom és kíváncsiság kettősével hangomban, miközben gondosan betakargattam kisfiamat. Még mindig nem értettem, mi történik pontosan.
-Szóval…van egy rezidens, aki 2 hete kezdett el itt dolgozni a klinikán-állt neki Callie egy halk sóhajjal szavaiban.-Violet Reed a neve.
-Röviden és tömören-vette át tőle ekkor a szót Mark tőle szokatlan komolysággal az arcán-, nyomul Carlisle-ra.
-Micsoda?-vontam össze szemöldökeimet hitetlenkedés és nevetés egyvelegével hangomban, ahogy egy kisebb megkönnyebbülés öntötte el a testemet kimondott szavai hallatán. Erről van szó? Hogy valakinek bejön a férjem?-Csak erről van szó?
-Mondtam, hogy nem fogja zavarni-fordult ekkor Markhoz Callie egy diadalmas „én megmondtam” hangsúllyal szavaiban.
-Figyeljetek, én…köszönöm, hogy aggódtok miattam-pillantottam ekkor rájuk hálával hangomban.-Nagyon jó barátok vagytok. De maximálisan megbízom Carlisle-ban. Sosem csalna meg-folytattam teljes meggyőződéssel hangomban.-Ez a bizalom pedig kölcsönös.
-Ezt mi is tudjuk-vette vissza a szót ismét Callie.-De ez a lány…elég nyíltan flörtöl, ezt nekem is el kell ismernem-tette hozzá továbbra is komolysággal szemeiben.-Csak szerettük volna, hogy tudj róla. Ennyi az egész.
-Köszönöm!-mosolyogtam hálásan.-De higgyétek el, nem ez az első alkalom, hogy azt hallom, hogy valakinek megtetszik a férjem.
-Ezt is mondtam-legyintette meg Mark vállát Callie, aminek láttán nem bírtam megállni, hogy halkan újra nevetni kezdjek.
-Azért örülök, hogy csak ennyiről van szó-vallottam be megkönnyebbüléssel hangomban végig pillantva barátaimon.-Már azt hittem, valaki haldoklik.
-Ó, nem szabadulsz meg egyikünktől sem ilyen könnyen-tette hozzá Mark ismét felnevetve, mire mi is mindannyian nevetni kezdtünk ezen a hatalmasnak hitt kis semmiségen.
 
 
 
 
[…]




(Carlisle szemszöge)
 
 
 
 
-És…milyen volt a suli?-pillantottam kíváncsian a mellettem az elülső ülésen könyvét olvasó Jasperre, amint a városból kiérve ráhajtottunk a hazafelé vezető gyorsforgalmi útra.
-Jó-válaszolta felpillantva rám.-5-ös lett a történelem témazáróm.
-Azt a mindenit, gratulálok!-mosolyogtam büszkeséggel a hangomban rá emelve szemeimet.-Nagyon ügyes vagy.
-Érdekel, így könnyű-vonta meg a vállát lesütve szemeit.-A matekkal ez nincs így-tette még hozzá egy  apró sóhaj kíséretében visszamerülve az ölében lévő könyvbe.
-Figyelj, nem lehetünk mindenben egy csettintésre jók-emeltem rá pillantásomat egy másodpercre ismét, majd vissza az útra.-Én nekem is a matek volt a gyenge pontom.
-Miért kellett betűket keverni a számok közé?!-értetlenkedett kissé frusztrálva emelve rám ismét tekintetét.-Amíg nem voltak összekeverve a betűk és a számok, nem volt baj.
-Esme nagyon jó algebrából-vettem vissza a szót.-Biztos, segít neked, ha elmondod, hogy nem érted a dolgot.
-Nem akarnám most ezzel terhelni-sütötte le ismét pillantását.-Van  elég dolga most Willel, meg ott van Lilly is…
-Jasper, te is a gyerekünk vagy-szakítottam félbe komolysággal hangomban.-Ugyanolyan gyerekünk, mint Lilly és Will, és…
-Én ezt tudom-szakított félbe.-De…mindegy, hagyjuk-rázta meg a fejét újból halkan felsóhajtva.
-Figyelj, nem számít, hogy vér szerint én csak a nagybátyád vagyok-folytattam őszinte komolysággal pillantva ismét rá.-Régebb óta érzem magam az apádnak, mint azt valaha is gondolnád. Láttam az első lépéseidet, ott voltam az első szavaidnál…semmit nem számít, hogy biológiailag nem a fiam vagy. Mert mindig is úgy szerettelek, mintha az lennél-simítottam meg a vállát egy pillanatra, mielőtt visszahelyeztem volna ujjaimat a kormánykerékre.-És szerintem Esme-nek sem számít, hogy nem ő szült meg téged.
-Én tényleg tudom, hogy nagyon szerettek-vette vissza a szót, és hallottam, amint a hangja elcsuklik szavai kimondása közben.-De apá…James-nek mindig csak teher voltam. Anya meg már olyan régen nincsen-sóhajtotta, mielőtt egy pillanatra alsó ajkába harapva nyelt volna nagyot könnyei visszafojtása végett.-És…nem is tudom…nem akarok teher lenni.
-Nem vagy teher-emeltem rá szemeimet komolyan.-A fiunk vagy. Csak annyira vagy teher, mint a többi gyerekünk-tettem hozzá viccelődve, mire végre az ő ajkait is elhagyta egy apró nevetés.-Beszélj Esme-vel! Segíteni fog.
-Oké, beszélek majd-mosolyodott el ismét még mindig néhány apró könnyel szemeiben.-Kössz, Carlisle!-emelte rám pillantását hálával hangjában.-Azért, amit mondtál…
-Nincs mit megköszönnöd-mosolyogtam visszaemelve pillantásomat az útra.
-Amúgy…-állt neki ismét pár pillanatnyi meghitt csendet követően rám emelve szemeit-, emlékszel arra, hogy…kérdeztem, hogyan mondjam el egy lánynak, ha tetszik?
-Igen-biccentettem mosolyogva.
-Hát…Alice az a lány-vallotta be lesütve pillantását, miközben lassan egy apró pír húzódott arcára.
Ó…valóban?-emeltem rá szemeimet ismét tettetett meglepettséggel a hangomban. Eddig sosem mondta ki egyértelműen, kiről is van szó, de ahogy Alice-ről beszélt…számomra és Esme számára is egyértelmű volt, hogy róla van szó.-És elmondtad már neki?
-Még…nem-válaszolta továbbra is lesütve szemeit.-Félek, hogy ő nem így érez. Pedig én nagyon kedvelem őt, tényleg…nagyon-nagyon-pillantott rám ismét komolysággal szavaiban.-De mi van, ha ő nem így érez?
-És mi az, amit kedvelsz benne?-fordultam egy pillanatra hozzá kíváncsian, mielőtt pillantásomat ismét az útra emeltem volna.
-Hát…nagyon kedves és vicces-állt neki mosollyal hangjában.-Sokat mosolyog, és…én is mindig mosolygok, ha vele vagyok. Ha rossz kedvem van, akkor is mosolyogni kezdek, ha meglátom őt. És olyankor gyorsan ver a szívem-folytatta ismét elmosolyodva.-Mint ami ki akar ugrani.
-Hát igen, ez a szerelem-jegyeztem meg kuncogva szavai hallatán.-Én a mai napig így érzek, ha Esme-re nézek-mosolyogtam.-Ugyanúgy vágtázni kezd a szívem, mint amikor először megláttam őt. Pedig abban a pillanatban még nem is tudatosult bennem, hogy amit érzek, az szerelem.
-És…te nem féltél elmondani neki, hogy tetszik neked?-emelte rám szemeit kíváncsian, amire belőlem egy apró nevetés tört fel válaszul.
-Rettegtem-nevettem tovább, amire Jasper is felnevetett.-Tudod, nem igazán nézik jó szemmel, ha egy szakorvos és egy rezidens közt…romantikus kapcsolat bontakozik ki-álltam neki magyarázni rettegésem okát.-Nem szerettem volna, ha emiatt kellemetlen helyzetbe kerül, de…közben meg nagyon meg akartam őt ismerni-mosolyodtam el ismét.-Végül a szívem győzött az eszem felett, és…elhívtam egy randira. A műtőben, a bemosakodóban hívtam el az első randinkra.
-Ez azért elég…bizar-jegyezte meg szemöldökeit felvonva egy kisebb grimasszal az arcán felnevetve.
-Nem ítélkezni, amíg te magad el nem hívtál egy lányt randizni-pillantottam rá tettetett komolyság és nevetés kettősével hangomban, ahogy ráhajtottam az otthonunkhoz vezető mellékútra, újabb nevetést váltva ki ezzel belőle is.-A szerelem sok furcsa döntésre veszi rá az embert, majd meglátod…
-Mint nyitott emberi testek felett randira hívni valakit?-fordult hozzám ismét pimaszsággal átszőtt nevetéssel hangjában.
-Ejj, te!-borzoltam össze felé eső kezemmel fizuráját bosszúból pimaszságáért.
-Hé!-lökte el kezem nevetéssel és méltatlankodással mosolyában.
-Nem egy nyitott emberi test felett hívtam el randizni-vettem vissza a szót tettetett komolysággal arcomon, ám nem bírtam megállni, hogy szavaim mögül elő ne bukkanjon egy apró nevetés.-De nem erre gondoltam-álltam neki folytatni eredeti gondolatmenetemet.-Ha az ember szerelmes, nem mindig…gondolkodik logikusan. És emiatt sok minden, amit nem értesz még, értelmet nyer majd akkor, ha te is átéled ezt-magyaráztam neki.-Csak ezt akartam mondani.
-Akkor olyan, mint a matek-nevette el magát ismét, mire nem bírtam megállni, hogy én is nevetni kezdjek ezen a hasonlaton, amint házunkhoz érve leparkoltam autómat a felhajtónkon.-Nem érted, amíg nem érted.
-Valahogy úgy-nevettem még mindig válaszul, miközben elfordítva a slusszkulcsot leállítottam a motort.-Na, gyere, menjünk! Esme már biztos vár minket…