2024. június 26., szerda

Saját karaktereim a Roxfortban / II.

Üdv, mindenkinek!
Végre meghoztam a korábban Abeth-nél látott Roxfortos poszt folytatását, aminek a lényege, hogy a saját karaktereidet besorolod a Roxfort házakba. (Az eredeti ötlet Linától származik :) ) Ezúttal a Cullen család gyerek karaktereit sorolta be a Teszlek süveg a hozzájuk illő házakba a teljesség igénye nélkül (kind of SPOILER? SPOILER :D) 





 JASPER CULLEN

HÁZ: Griffendél

Jaspert 5 évesen ismerhettük meg, nem sokkal azután, hogy az édesanyja (Carlisle nővére) elhunyt egy balesetben, aki mostanra már egy 13 éves tinédzser nagyfiúvá cseperedett. Számtalan megpróbáltatáson ment keresztül élete során, nem kívánt gyerekként született, az édesanyja gyakorlatilag egyedülálló szülőként nevelte, majd elhunyt az anyukája, az édesapja bántalmazta, mígnem végül megérkezett a Carlisle és Esme által megalkotott biztonságos közegbe, ahol ez az addig a pontig  túlélő üzemmódban élő gyerek végre megpihenhetett. Jasper egy őszinte, bátor, kissé makacs és okos gyerek, arany szívvel. Amilyen vadóc volt kisgyerekként, annyira felelősségteljes nagyfiú lett belőle, ámbár egy kis szemtelen pimaszság időnként továbbra is elhagyja a száját, és tinédzser fiú lévén néha picit gyorsabban jár a szája, mint az agya. 
Új családjában ismét önmaga lehet, véleménye lehet és szeretve van úgy, ahogy mindig is megérdemelte volna. Nagyon jó "nagytesója" Lilly-nek és Willnek, őszintén szereti őket. Azzal azonban még mindig küzd, hogy Carlisle-t és Esme-t szüleiként fogadja el (még mindig nagyon szereti az édesanyját, emiatt nem igazán tud Esme-re anyukájaként tekinteni, Carlisle pedig bár mindig is inkább volt az apja, mint az igazi apukája, de számára az apa szó összefonódott James nevével, és emiatt ez a szó annyira negatív érzelmeket vált ki benne, amit nem tudna Carlisle-lal azonossítani a saját értelmezésében), de ők ezt nem is erőltetik a számára, rábízzák, hogy milyen tempóban és hogyan fogadja el őket. Ők viszont saját fiukként szeretik Jaspert, és ez a hatalmas szeretet az, ami elkezdte gyógyítani ennek az összetört gyereknek a lelkét. 





LILLY GRACE CULLEN

HÁZ: Griffenbug (Griffendél x Hugrabug)


Lilly Carlisle és Esme elő gyermekeként látta meg a napvilágot. Ő egy valódi "ray of sunshine" karakter, Esme mondja egyszer azt, hogy Lilly olyan "mint a napsugarak egy hideg téli napon". Szülei nem számítottak ennyire korán az ő érkezésére, de mindketten egyet értették abban, hogy nagyon szeretni fogják ezt a kislányt. Már a születése sem volt esemény mentes, és élete során számtalan megpróbáltatáson ment és megy majd még keresztül, ennek ellenére Lilly mindig visszatalál az ő "sunshine" énjéhez, mégha picit meg is keményedik majd a jelleme. Nem csak külsőleg, hanem személyiségében is nagyon hasonlít Esme-re, egy kedves, mosolygós, kreatív, határozott, bátor, okos kislány, aki néha kissé makacs és pimasz, ebben pedig erősen hasonlít névadó néhai nagynénjére. Kissé hiperaktív, nehezen tud megülni a fenekén, ebben pedig ugyancsak az anyukájára ütött. 3 évesen egy trauma nyomán depresszióval diagnosztizálták, később pedig enyhe ADHD-t állapítottak meg nála emiatt kissé nehezen alkalmazkodik az őt kereket közé szorító iskolás léthez. Lilly imádja a természetet, az állatokat és a növényeket, a bogaraktól a csillagokig az égen. Nagyon szereti, hogy az erdőben laknak. Később nagy sátrazó lesz.
Ő "apa kislánya", imádja az apukáját, ez az érzés pedig kölcsönös. Az ő kapcsolatuk nagyon különleges és megismételhetetlen. :) 




WILLIAM HENRY CULLEN

HÁZ: Hollóhát

Will a család legkisebb tagja, aki Lilly születése után 4 évvel látta meg a napvilágot. Carlisle és Esme nagyon rákészültek a második babájukra, mindent megterveztek, időzítettek, monitoroztak, hogy ő összejöjjön, ennek ellenére mégis picit meglepetésként lépett be ő az ő életükbe, pont akkor, amikor a legkevésbé számítottak rá. Will olyan, mint az apukája, nem csak külsőre, hanem jellemre is. Introvertált, szégyenlős, csendes kisfiú, aki rendkívül intelligens, jóval a kortársai előtt jár sok mindenben. Később igazolódni is fog nála egy elég magas IQ szint. Nem igazán szereti, ha hozzá érnek, első sorban Esme érintése az, amit leginkább elfogad és szeret is. Ő egy nagyon "anyás" kisfiú, mindig az anyukáján csüng, amikor pedig Esme nincs otthon ügyelet miatt, előszeretettel alszik az anyukája helyén az ágyban. Annak ellenére, hogy nehezebben mutatja ki, arany szíve van. Később, amikor nagyobb lesz, előbújik majd belőle egy kissé szarkasztikusabb hang, ami részben a magas intelligencia szint átkaként fellépő magányosság érzés vonzata, illetve a disszonancia aközt, amire képes lenne és amire titkon vágyik. 


Ti mit gondoltok róluk olvasóként? Nektek ki a kedvenc Cullen gyerkőcötök? Kommentben írjátok meg :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése