2024. május 16., csütörtök

Körforgás Write Tag - ÁPRILIS

Üdv, mindenkinek!
Abeth hívott meg erre a játékra, amit szeretnék még egyszer megköszönni neki itt is :) Régen vettem részt ilyesmiben, már eléggé hiányott :D 







SZABÁLYOK:
  • Bármikor csatlakozhatsz – a korábbi hónapok kitöltése nem kötelező, de persze szabad.
  • Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
  • A linktree segítségével jelöld a játék ÖTLETGAZDÁJÁT!
  • Ha másnál láttad a taget, linkkel jelezd, hogy TŐLE hoztad!
  • A játék platformfüggetlen – bárhol találkoztál vele, átviheted magadhoz, akkor is, ha más platformon vagy aktív.
  • Jelölni szabad, de nem kötelező – beszállhatsz akkor is, ha senki nem hívott ki, és neked sem kell másokat jelölnöd. De ha szeretél meghívni embereket, megteheted, csak értesítsd őket.
  • A bannert vinni szabad, de nem kötelező.
  • Válaszolj a kérdésekre! (Ha van +1-es, azt se felejtsd ki!)
  • Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! (nem kötelező)
  • Ha van kedved, kommenteld akár az ötletgazdához, akár ahhoz, akinél láttad a taget, hogy kitöltötted, hátha bekukkantanak hozzád! ;)  




KÉRDÉSEK:
  1. Melyik a kedvenc évszakod és miért?
  2. Milyen évszakokat érintenek a történeteid? Van köztük domináns, vagy ami ritkán kerül elő?
  3. Van olyan történeted, ahol másmilyenek az évszakok, mint nálunk?
  4. Kihasználod az évszakok adta lehetőségeket az írásaidban? (Ha nem, akkor remélem, most kaptál egy ötletet. ;)) 
  5. Változnak az írós szokásaid az évszakokkal?
+1 Bármit kérdezhetsz, ami a hónaphoz vagy az ahhoz választott témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)




VÁLASZOK:
  1. Melyik a kedvenc évszakod és miért?
Alapvetően a nyár kivételével minden évszakot szeretek. Nem mondom azt, hogy utálom a nyarat, de azok közé tartozom, akik nem viselik jól a nagy meleget, így én mindig is inkább a hűvösebb évszakokat preferáltam. A telet a hó miatt imádom a leginkább, az egyik kedvencem benne az, amikor a nap vagy az utcai lámpák fényében megcsillannak a hó kristályok. Az őszt a természet változatos színei miatt szeretem, és szerintem ez az időszak a legjobb arra, hogy a természetben kiránduljon az ember. 

      2.  Milyen évszakokat érintenek a történeteid? Van köztük domináns, vagy ami ritkán kerül elő?

Itt most csak a Cullen's Anatomy-ra fogok kitérni, a már régebben befejezett történeteimre nem. Gyakorlatilag minden évszakot érintek benne. Ősszel indult a történet, azóta pedig számtalan esemény és születésnap került terítékre a történet által eddig felölelt 8 év alatt. A nyár az, ami szerintem a legritkábban kerül elő, ami az első kérdésre adott válaszomból adódóan egyértelmű, hogy miért. 


      3. Van olyan történeted, ahol másmilyenek az évszakok, mint nálunk?

Nem mondanám, hogy teljesen mások az évszakok, de tény, hogy mivel a Cullen's Anatomy elsősorban Seattle-ben játszódik, valamivel hűvösebb és csapadékosabb klíma jellemzi az ottani időjárást. 


      4. Kihasználod az évszakok adta lehetőségeket az írásaidban?

Amennyire tudom, igyekszem kihasználni. A különböző évszakokra jellemző természeti jelenségek és időjárás alapvetően meg tudja határozni egy jelenet alap hangulatát, és ezzel az eszközzel szeretek is élni. 


      5. Változnak az írós szokásaid az évszakokkal?

Nem is annyira a szokásaim, hanem inkább az, amiről írok. Észrevettem egy furcsa mintázatot. Nagyon sokszor éppen "ellentétes" évszakban játszódó jeleneteket írok, mint amilyen évszak aktuálisan van a valóságban. Most ugye késő tavasz van, én pedig jelenleg egy halloweeni részen dolgozom. Nyáron írtam meg nagyon sok télen játszódó fejezetet. 


     +1 Ha évszak lennél, melyik lennél? És miért? (Abeth-től a kérdés :D )

Ősz. Olyan labilis a mentális állapotom mostanában, mint az őszi időjárás :D Viccet félre téve, elég nehéz időszakon megyek át a munka és az engem körbevevő emberek miatt, ami lassan már fél éve húzódik, és ez a mentális egészségemre is erősen rányomta a bélyegét. Az agyam most egy elég sötét hely, olyan borús, mint az őszi időjárás. De ahogy az őszben is van szép, nekem is megvannak a kis színes faleveleim az életemben, mint az én csodás kiskutyám, akit mindennél jobban szeretek, és az írás, ami egyfajta terápia is nekem a Covid óta. 


Az én +1 kérdésem: Ha a karatere(i)det jellemezni kéne egy évszakkal, milyen évszak(ok) lenne/lennének?


Az én kihívottjaim: bárki, aki ezt olvassa :) 



2 megjegyzés:

  1. Végre ideértem, próbálom beérni magamat :D

    Jó volt olvasni a válaszaidat, ezzel kicsit téged is megismerve, meg persze a történetedet is. Mondjuk az baromi érdekes, hogy ellentétes évszakokat írsz éppen. Nem tudom, hogy mihez köthető, vagy miért, de tök érdekes :D

    Oh, sajnálom, hogy magánéletben ilyen helyzetben vagy, kitartást kívánok és remélem, hogy megoldódnak a dolgaid körülötted, kilábalsz ebből a helyzetből <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Abeth!
      Ennek a dolognak, hogy mindig ellentétes évszakot írok, én sem értem az okát :D
      Köszönöm a jókívánságaidat is! Igyekszem kiláballni. Egy kiadós szabadság sokat segítene, de az még odébb van. Bár nem túl messze. :D

      Carly

      Törlés